Hirdetés

Láthatóvá vált, hogy ki miről beszélget a ChatGPT-vel



|

Az OpenAI emiatt átmenetileg le is kapcsolta a népszerű chatbotot.

Hirdetés

A már a képek elemzésére is képes ChatGPT-t fejlesztő OpenAI - amelynek vezetője szerint a technológiájuk az egész társadalomra is nézve veszélyes lehet - hétfőn átmenetileg elérhetetlenné tette a szolgáltatást, miután kiderült, hogy a felhasználók láthatják a mások által kezdeményezett beszélgetések címét - írja az Engadget.

Az oldal értesülései szerint hamar elárasztották a Twittert és a Reddit fórumait a képernyőmentések, amelyeken láthatóak olyan beszélgetések, amelyeket a képeket posztoló felhasználók szerint nem ők kezdeményeztek a ChatGPT-vel.

Hirdetés

Az OpenAI szóvivője a Bloombergnek nyilatkozva elmondta, hogy a chatbotot azután kapcsolták le, hogy megérkeztek hozzájuk az első jelentések a hibáról. A jelek szerint a nyílt forráskódú szoftver egy hibája okozta a jelenséget, azonban egyelőre vizsgálják, hogy pontosan mi volt a kiváltó ok.

A szolgáltatás 10 órás szünet után indult el újra, azt követően, hogy az OpenAI szakemberei kijavították a hibát. Egyelőre azonban a korábbi beszélgetéseket nem lehet visszakeresni - erről a cég azt írta, hogy amilyen hamar csak lehet, visszakapcsolják a funkciót, igaz, azt nem árulták el, hogy erre mennyit kell várniuk a felhasználóknak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.