Hirdetés

Látványos az iPhone előnye a Samsung Galaxy-modellekkel szemben



|

Fölényesen dominálja a legnépszerűbb okostelefonok mezőnyét az Apple.

Hirdetés

A Counterpoint Research két hete megjelent adatai alapján továbbra is a Samsung a világ legnépszerűbb okostelefon-márkája, összesen 20%-ot hasítva ki a teljes tortából, szorosan a nyomában viszont ott lohol az Apple is a maga 17%-ával.

Ha pedig az egyes modellek eladásait nézzük, az almás cég még előnyt is élvez, legalábbis ha hihetünk a brit Omdia elemzőcégnek, amely nemrég tette közzé a 2023-as első félév legsikeresebb mobiljairól szóló kimutatását.

Hirdetés

Az összeállítás alapján az utóbbi években megjelent iPhone-ok látványosan dominálják a vásárlók kívánságlistáját. Az első félévet az iPhone 14 Pro Max nyerte 26,5 millió eladással, majd a 21 millió példányban gazdára talált iPhone 14 Pro, valamint a 16,5 és 15,5 millió vevőt elcsábító iPhone 14 és 13 következnek. Az első Samsung csak az ötödik helyre fért fel a belépő szintű Galaxy A14 formájában (12,4 millió eladott példány), az aktuális csúcsmodell S23 Ultra pedig 9,6 millió eladással a hatodik helyen búslakodik.

A Samsung erőgépének védelmében ugyanakkor nem árt megjegyezni, hogy az S23-széria csupán február 17-én jelent meg, tehát a felmérésben figyelembe vett 6 hónapos időszakból több mint másfelet a partvonalon töltött, míg az iPhone 14-sorozat már tavaly szeptember óta a piacon van. Ami viszont szintén említésre méltó, hogy még a négy éve kiadott iPhone 11 is befért a Top 10-be, 6,9 millió eladással.

Az almás logó tehát továbbra is nagyon tolja az eladásokat, míg a toplistából jól látható, hogy a koreai rivális továbbra is az olcsóbb modelljeivel (az A14 mellett az A54-gyel, és az A34-gyel) hódít. A tavalyi év azonos időszakához képest feltűnő, hogy a 2022-es első félévi élbolyba még két Xiaomi is beverekedte magát, az idén azonban kizárólag iPhone-ok és Samsungok alkotják a legsikeresebb készülékek mezőnyét.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.