Hirdetés

Látványos videók mutatják be, hogy változott meg a Föld 1984 óta



|

A Google Earth egy érdekes funkciójával tekinthetünk a múltba, ebből készült néhány izgalmas összeállítás a Föld napjára.

Hirdetés

Jövő hét csütörtökön érkezik el a Föld napja, ennek kapcsán valószínűleg több nagy techvállalat igyekszik ráirányítani a figyelmet akár egyszerűen a klímaváltozásra, vagy saját szerepükre az ellene vívott közdelemben. A Google már most közzétett néhány videót, amikkel azt mutatja meg, hogyan változtatta meg bolygónkat az emberiség.

Hirdetés

A Google Earth Timelapse funkciója már 2013. óta elérhető, ennek segítségével összehasonlíthatjuk bizonyos helyszínek műholdképeit 1984 és 2020 között, így megfigyelve a természetes, vagy az emberi kialakítású környezet változásait. Ezekből a képekből állított össze három látványos videót a szolgáltatást üzemeltető Google, az egyik a városok növekedését, a második az erdős területek zsugorodását, míg a harmadik a jégsapkák olvadását és az ebből következő, jósolt tengerszint-emelkedést mutatja be.

Amellett, hogy a fenti képek magukért beszélnek, a videókba azért került néhány statisztikai adat és idézet is, amik emlékeztetnek, hogy ha nem változtatunk közösen az életmódunkon, a bolygó állapota továbbra is ebben az ütemben, vagy még ennél is gyorsabban romlik majd tovább. A változásokat pedig a Google Earth és a Timelapse funkció legújabb frissítésének hála még részletesebben láthatjuk, mint valaha. Az igazán kíváncsiak kb. nyolcszáz 4K-s videót is megnézhetnek 2D-s vagy 3Ds- változatban ebben a könyvtárban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.