Hirdetés

Látványos videón próbálják ki az amerikai légierő legújabb csodafegyverét



|

Elképesztő pusztításra képes, pedig még csak be sem csapódik célpontjába a Quicksink.

Hirdetés

Különleges projekten dolgozik az amerikai légierő kutatócsoportja. A feladatuk, hogy a hagyományos vadászrepülőgépeket olyan fegyverrel vértezzék fel, ami hajókra és akár tengeralattjárókra is végzetes csapást tud mérni.

A munkálatok úgy tűnik, jól haladnak, egy nemrég közzétett videó igencsak látványos eredményről tanúskodik.

Hirdetés

A Quicksink (tükörfordításban gyors süllyedés) lényege, hogy nem csapódik bele a célpontba, legyen az hajó vagy tengeralattjáró, helyette alámerül, ott következik be a detonáció, így a járművek gerincét roppantja meg, amivel minden eddiginél nagyobb pusztítást tudnak végezni.

A rendszert már korábban is tesztelték volna, nem részletezett körülmények miatt azonban az első robbantásokra egészen mostanáig várni kellett. Az április végén és május elején lezajlott teszteket az amerikai sereg a Mexikói-öbölben végezte.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.