Hirdetés

Látványosan megújul a Samsung okostelefonok kezelőfelülete



|

A Samsung One UI-nak hála egy kézzel is könnyű lesz használni a nagy méretű okostelefonokat.

Hirdetés

A Samsung a fejlesztői konferenciáján árulta el, hogy teljes mértékben felfrissíti és átalakítja az androidos okostelefonjainak a kezelőfelületét. Az új felület neve One UI, és alapvetően arra koncentrál, hogy a nagy kijelzőt egy kézzel is kényelmesen használhassuk. 

Hirdetés

Míg a Huawei a Mate 20 Prónál minden fontosabb funkciót lent helyezett el a kezelőfelületen, addig a Samsung még tovább ment. A címkék és vizuális információk felül jelennek meg, az érintésre írt elemek, gombok pedig alul, hogy hüvelykujjal is elérhetőek legyenek. 

Mindennek az előnye az, hogy egy kézzel sokkal könnyebb lesz használni a nagy méretű okostelefonokat is. A hátránya pedig az, hogy ha megnézzük a képernyő tetejét, akkor bizonyos helyeken akár elvesztegetett helyként is értékelhetjük az átalakítást. 

A One UI egyik további hatalmas érdekessége és vitathatatlan előnye, hogy nappali és éjszakai módot is tartogat, ráadásul sokkal közelebb áll a Google Material Designhoz, mint bármikor korábban. 

A Samsung a bétatesztet már novemberben elindítja a Galaxy S9, Galaxy S9+ és Galaxy Note 9 modelleken, sajnos hazánkban nem lesz ilyen program. Az új kezelőfelületet aztán 2019 elején minden felhasználó megkapja. A One UI terészetesen az Infinity Flex kijelzős összehajtható mobilokon is jó szolgálatot tesz majd. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.