Hirdetés

Le fog mondani Elon Musk, de van egy feltétele



|

A milliárdos végül alá is veti magát az őt lemondatni vágyó felhasználók akaratának, meg nem is.

Hirdetés

A napokban érdekes fordulatot vettek a lényegében szűnni nem akaró botrányok közt működő Twitter körüli események, amikor egy igencsak elhibázott változtatás visszavonását követően Elon Musk nyilvános szavazásban kérdezte meg a felhasználókat, hogy lemondjon-e az általa birtokolt közösségi oldal vezérigazgatói posztjáról.

A milliárdos azt ígérte, hogy bármi is legyen, aláveti magát a népakaratnak, ám amikor a 17,5 millió felhasználót megmozgató voksolás az igenek 57,5%-os győzelmét hozta, mély hallgatásba burkolózott. Tegnap még úgy tűnt, hogy lelépés helyett az általa oly sokat szidott kamufiókokra fogja a blamát, ám végül egy sokkal elegánsabb megoldással állt elő.

Hirdetés

Musk napokkal a szavazás lezárulta után, néhány órája kommentálta az eredményt azt írva, hogy le fog mondani a vezérigazgatói posztról, de csak akkor, ha talál valakit, aki "elég bolond ahhoz, hogy elvállalja a munkát". Ha pedig ez bekövetkezik, a milliárdos akkor sem vonul vissza egy passzív pozícióba, hanem "csak" a szoftveres és szerveres csapatot fogja irányítani.

Nem nehéz belátni, hogy ez a nesze semmi, fogd meg jól minősített esete, hiszen egyrészt Muskot semmi sem kötelezi, hogy elsiesse az utódja kinevezését, másrészt pedig ha ez be is következik, a szoftveres csapat élén, tulajdonosként valószínűleg továbbra is teljhatalma lesz a Twitter legapróbb dolgait érintő döntésekben is. A blöff méretét csak tovább növeli, hogy hiába a szavazósdi, Musk végeredményben semmi újat nem mondott, mivel egy másik ügy kapcsán már novemberben kijelentette a delaware-i bíróság előtt, hogy csak átmenetileg tervezi betölteni a Twitter vezérigazgatói posztját.

A helyzet tehát úgy fest, hogy egy Twitter-voksolás kevés volt ahhoz, hogy a milliárdos elengedje a kezéből a hatalmat. Musknak viszont jelenleg nem is a közösségi oldalnál betöltött pozíciója miatt kell a leginkább aggódnia, a mikroblog körüli botrányok ugyanis a Tesla-részvények árfolyamát is alaposan megtépázták,  így az egyik fő befektető most elmozdítaná a vezért az autógyár éléről.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.