Hirdetés

Leállhat az iPhone X gyártása az alacsony kereslet miatt?



|

Ming-Chi Kuo szerint így lesz, és a neves elemező az elmúlt évek alatt nem igazán tévedett.

Hirdetés

A KGI Securities leghíresebb elemzője az a Ming-Chi Kuo, aki az elmúlt években szinte bármit tökéletesen megjósolt előre, ha az az Apple-lel volt kapcsolatos. Most azt mondja, hogy az idei első negyedévre 18 milliós eladást vár az iPhone X-re vonatkozóan. 

Hirdetés

Ez a szám elég alacsony, a többi szakértő 20-30 millióra tippelt, ráadásul az Apple számára ez a készülék mérföldkövet jelent. A második negyedévre ennek ellenére Kuo 13 milliós darabszámot jósol. 

A neves elemző számára mindez azt jelenti, hogy az Apple valamikor idén nyáron leállítja az iPhone X gyártását az alacsony kereslet miatt, és kizárólag a következő, 2018-as modellekre koncentrál. A szakértő idén szeptembertől szuperciklusra számít, és arra, hogy az iPhone X mellett az iPhone 8 és az iPhone 8 Plus is nyugdíjba megy, hogy az új, keret nélküli kijelzős modellek hamarabb eljussanak a felhasználókhoz. 

Elvileg ősszel egy 6,1 és egy 6,5 hüvelykes LCD-s és OLED-kijelzős modell jön, az iPhone X mintájára. A kisebb verzió 650 - 750 euróba kerülhet, a nagyobb változat annyiba vagy többe, mint a mostani iPhone X. 

A Kantar kedvező jelentése ellenére Kuo szerint az iPhone X Kínában sem megy, az emberek tovább tartják meg a készülékeiket a vártnál, és a kijelzőbe belógó szenzorsávot sem szeretik a helyiek, akik az olcsóbb androidos modelleket is szívesen választják mostanában. 

Egyelőre kár lenne biztosra venni, hogy az Apple a nyár végén kivonja a jelenlegi szériát a forgalomból, elvégre a múltban a korábbi modelleket is tovább árusította valamivel alacsonyabb áron. Persze az óriás stratégiája kiszámíthatatlan, így sosem lehet tudni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.