Hirdetés

Ledöntötte a falat a Samsung Galaxy S8



|

Az Exynos 8895-ös lapkával szerelt modell áttörte a 7000 pontos határt a Geekbench-en.

Hirdetés

A Samsung Galaxy S8 és a Galaxy S8+ a jelenlegi legerősebb okostelefonok közé tartoznak, és a piacon lévő androidos modellek közül ezekben van a legújabb lapkakészlet. 

Hirdetés

Azonban míg Amerikában (és Kínában) a Snapdragon 835-ös SoC van a készülékekben (Adreno 540-es GPU-val), addig máshol a Samsung saját fejlesztésű Exynos 8895-ös lapkája, amely egy nyolcmagos processzort és egy Mali-G71 MP20 GPU-t jelent. 

Ez utóbbi chippel bukkant fel a Galaxy S8 a Geekbench adatbázisában, és áttörte a méréseken a 7000 pontos határt. A többmagos teszten 7101 pontot szerzett az okostelefon, ami az egyik eddigi legmagasabb. Az egymagos 2121 pontos eredmény már nem veszélyeztetett rekordokat. 

Az Exynos 8895-ös lapka 10 nm-es FinFET eljárással készül, ami azt jelenti, hogy teljesítményben és fogyasztásban a jelenlegi csúcsot képviseli. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.