Hirdetés

Leég a környék, mert néhányan drónnal játszanak



|

A tűzoltók számára egyre nagyobb gondot okoznak a hobbidrónok Amerikában.

Hirdetés

Amerikában ebben az időszakban gyakoriak a futótüzek, a tűzoltóság pedig egyre több esetben tehetetlen, egyszerűen azért, mert sokan hobbiból drónoznak, azt remélve, hogy sikerül felvenni egy menő videót, amit feltehetnek a YouTube-ra. 

Hirdetés

A gond az, hogy ha egy drón a levegőben van, akkor a tűzoltók helikopterei és repülőgépei nem szállhatnak fel, egy ütközés ugyanis végzetes balesethez vezetne az alacsonyan repülő gépek számára. 

Idén már számos tűzesetnél okoztak problémákat a drónok és tulajdonosaik, a szakemberek pedig újra és újra felhívják a figyelmet: ha a drónozók repülnek, a tűzoltók nem tudnak. 

Coloradóban legutóbb négy nap alatt négy alkalommal zavarták meg a tűzoltók munkáját drónokkal, Arizonában pedig két hét alatt kétszer. A hatóságok két büntetőjogi eljárást is indítottak egy férfi ellen, aki a tűzoltókat veszélyeztette a földön és a levegőben, mert a drónjával egy aktív futótűz közelében videózott. 

Július 7-ig összesen 17 ilyen esetet naplóztak hivatalosan. Az elmúlt években állandó problémává nőtték ki magukat a drónok, és többször megesett, hogy azért kellett evakuálni a lakosságot, mert a quadrocopterek miatt a tűzoltók repülői nem szállhattak fel. A dolog Utah kormányzóját is nagyon zavarja

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.