Hirdetés

Lefújták a SpaceX űrhajójának startját



|

A kedvezőtlen időjárási feltételek miatt kénytelenek voltak lefújni a történelmi fontosságú kilövést, így a SpaceX Crew Dragon startját szombatra halasztották.

Hirdetés

2011. júliusában állította le a NASA az űrsiklóprogramját, azóta pedig Amerika területéről nem küldtek embert a világűrbe. Többek között ezért is olyan történelmi mérföldkő, hogy a SpaceX Crew Dragon most űrhajósokat visz fel, a tervezett start pedig magyar idő szerint szerda éjjel lett volna esedékes. Nagyon sokan beszéltek erről, nem túl meglepő módon maga Donald Trump is Floridába utazott. 

Hirdetés

Végül azonban a kedvezőtlen időjárási feltételek miatt úgy döntöttek, hogy elhalasztják a startot. Ha minden jól alakul, akkor azért túl sokat nem kell várni a Crew Dragon űrhajó startjára, ugyanis legközelebb szombat este, magyar idő szerint 21:22-kor próbálják meg a kilövést. 

A Falcon-9 rakétával feljuttatandó Crew Dragon két űrhajóst visz a Nemzetközi Űrállomásra, arról pedig korábban már értekeztünk, hogy ez miért is olyan történelmi fontosságú. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.