Hirdetés

Legalább egy iPhone 7 kell majd az iOS 13-hoz



|

A hírek szerint az idén érkező iOS 13 használatához minimum egy iPhone 7 készülékre lesz szükség - a régebbi modelleket többé nem támogatja az Apple.

Hirdetés

Az iOS minden évben frissül, és minden évben egyre bonyolultabbá válik. A régebbi iPhone modelleket ezért idővel inkompatibilisnek ítéli meg az Apple, vagyis az öreg iPhone-ok örökre elavult rendszeren ragadnak. 

Hirdetés

Az iOS 12 például csak korlátozott támogatás keretében érhető el az iPhone 5S, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPod touch, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, iPad Air és iPad Air 2 modelleken. Teljes támogatást csak az iPhone 6S és 6S Plus, valamint a 2017-es iPad és iPad Pro modellektől élvez a kínálat. 

Az izraeli The Verifier forrásai szerint úgy néz ki, hogy a 2016 előtti Apple készülékek egyikére sem érkezik majd meg az idei iOS 13. Az új rendszert az Apple a WWDC-n mutatja majd be, valamikor júniusban. 

Ez azt jelenti, hogy az iOS 13 nem lesz elérhető az iPhone 5S, iPhone SE, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6S, iPhone 6S Plus mobilokon, valamint az iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, iPad Air és iPad Air 2 tableteken. Az iOS 13 használatával minimum iPhone 7 készülékre lesz szükség. 

Mielőtt bárki eldobná a régebbi iPhone-ját, érdemes még várni, a helyzet változhat. Ami azt illeti, maga az izraeli forrás is később már kérdésesként jelezte az iPhone 6S, 6S Plus, Se és iPad mini 4 készülékeket, nem egyértelmű nemmel. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.