Hirdetés

Legfőbb riválisa segíthet az Apple-nek eltüntetni az iPhone kameraszigetét



|

A Samsung kijelző alatti kameratechnológiája köszönhet vissza az új generációs iPhone-okban.

Hirdetés

Noha nem a cupertinói szakították át a célszalagot, néhány hónappal megelőzte a 2017-es iPhone X-et az Essential PH-1 nevű okostelefonja, az Apple márkája rengeteget tett azért, hogy ha rövid időre is, de divat legyen a notch. Ezzel a megoldással lényegében levágták az addig megszokott felső kávát egy belógó szenzorsziget kivételével.

Az említett dizájn azóta meghaladottá vált, és sorra szabadultak meg tőle a gyártók úgy a prémium, mint az alsóbb kategóriákban, csak az Apple ragaszkodik még mindig makacsul hozzá, ám több, a múltban hitelesnek bizonyult forrás szerint végre változásra szánta el magát a cég.

Hirdetés

A The Elec beszámolója alapján a Samsung egy új, a kijelző mögé rejtett kameratechnológián dolgozik, amely kompatibilis lehet a Face ID arcfelismeréssel. Elemzők úgy vélik, hogy nemcsak a 2023-ban esedékes hajtogatható Galaxy mobilokban találkozunk majd velük, hanem jó eséllyel az iPhone 15-ben is megjelenhet, legalábbis a Pro modellekben. Egyébként korábban az Apple-lel szóba hozták az LG-t is, mivel az utóbbi hasonló technológiát fejleszt. A dél-koreai gyártó reményei szerint 2023-ra eléri 20, egy évre rá pedig a 40 százalékos fényáteresztő képességet.

A Samsung a Galaxy Z Fold 3-mal már bebizonyította, hogy működik a gyakorlatban kijelző mögötti kamera, ám ez csak kompromisszumok árán lehetséges. Közvetlenül a frontkamera előtt alacsonyabb a pixelsűrűség, így több fény éri a szenzort, cserébe viszont a nyers felvétel rosszabb minőségű, ezért a Samsung szoftverének kell kezelésbe vennie. De arra is panaszkodnak a felhasználók, hogy ha világos hátterű alkalmazást futtatunk, akkor bizony észre lehet venni a kijelző alatt lapuló szenzort.

Mindkét gyermekbetegségre megoldás lehet az OTI Lumionics fejlesztése, amellyel a Samsung Display együtt kíván működni. Az átlátszó kijelzőtechnológiákra specializálódott kanadaiak képesek a mikroszkópikus rácsot kialakítani fényáteresztő ablakokból az OLED-panelek pixel- és katódrétegeiben.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.