Hirdetés

Ilyen egy szinte csak LEGO-ból összerakott drón



|

Egy mérnök sikeresen összerakott egy repülni is képes drónt úgy, hogy ehhez majdnem kizárólag csak gyári Legókat használt.

Hirdetés

Legóból rengeteg ötletes és kreatív dolgot lehet megépíteni, ha az ember nem sajnálja rá az időt. Egy csatorna üzemeltetői tavaly márciusban kezdtek kísérletezni ilyen téren, akkor arra voltak kíváncsiak, vajon lehet-e repülni a gyári alkatrészekkel. 

Hirdetés

10 hónappal később megszületett a videó az eredményekről, kész a Legóból épült drón. Persze azért kellett egy-két extra dolog még ahhoz, hogy a levegőbe emelkedjen az alkotás. Az építéskor eleve a kisebb és könnyebb Matek F411-mini repülési kontrollert használták, illetve nem a Legótól származott például a rádiós jeladó, az újratölthető akkuk, a 2,4 GHz-es jeladó. 

A quadrocopter végül 410 grammos lett, és 2 percig tud a levegőben maradni. Hatékonyabb motorokkal persze a repülési idő megemelkedne, de már az is sokakat meglepett, hogy a Lego saját motorjai meg tudták emelni az alkotást (a néhány évvel ezelőtti dróncsomagok pedig nem gyári motort és propellert használtak). 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.