Hirdetés

Legyűrték a Szilícium-völgy robotzsaruját



|

A Knightscope biztonsági droidot egy 41 éves ittas férfi ütötte ki egy bevásárlóközpont parkolójában.

Hirdetés

A Knightscope által gyártott K-5-ös biztonsági robot majdnem 150 kilogrammot nyom a mérlegen, azonban a Szilícium-völgy egyik bevásárlóközpontjánál egy férfi sikeresen kiütötte

Hirdetés

A Mountain Viewban élő 41 éves férfi a rendőrség beszámolója szerint ittas állapotban fektette ki a parkolóban a droidot. Csavargás és nyilvános részegség vádjával állították elő Jason Sylvaint, akinek az akciója után csak apróbb karcokat szenvedett a robot, és újra szolgálatban van. Sylvain nem beszélt a történtekről. 

Tavaly a Knightscope egyik ilyen robotja egyébként elütött egy 16 hónapos gyereket az egyik bevásárlóközpontban. A jobb lábán ment át, ami szerencsére nem tört el. 

A K-5-ös robotok percenként 300 rendszámot tudnak beolvasni, 360 fokban tudnak videót streamelni, és amint valamilyen szokatlan dolgot észlelnek, értesítik a biztonsági őröket. A robotok semmilyen fegyverrel nem rendelkeznek, ellenben óránként 7 dollárért segítik a fegyveres erők és a biztonságiak munkáját. Hamarosan a fegyvereket is érzékelik. 

A cég ügyfelei között egyre több nagy név van, mint például a Microsoft vagy az NBA-ben játszó Sacramento Kings. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.