Hirdetés

Lehallgatásra és iskolai csalásra is jó az iPhone-ok új funkciója



|

Bár hallássérülteknek szánt segítségnek indult a Live Listen nevű újdonság, egy pár AirPods fülessel akár kémkedhetünk is mások után.

Hirdetés

Twitteren bukkant fel egy olyan poszt, amely azóta elég szépen terjed és mások is átvették az ötletet. Eszerint elég egy pár az Apple vezeték nélküli fülhallgatójából és egy iOS 12-re frissített iPhone, és máris titokban hallgatózhatunk mások után.

Hirdetés

Az arnold néven tweetelő fiatalember kifejezetten egyszerűen, egy mondattal és egy képpel illusztrálta "felfedezését", ami bizony valóban működik, még ha kissé életszerűtlen is. A Live Listen az iOS 12-vel érkező segédfunkció, amelynek lényege az, hogy a hallásproblémákkal élő felhasználóknak elég a fülükbe tenni az AirPods füleseket, majd bekapcsolni ezt az opciót a telefon beállításai között, ezután a mobil mikrofonja felerősítve közvetíti a fülhallgatókba a környezet hangját.

Ez viszont valóban lehetőséget ad némi visszaélésre, ahogy a tweetben is elhangzik: csak kapcsold be a Live Listen-t, helyezd be a füleseket, és a telefont otthagyva menj ki a szobából, máris kiválóan hallgatózhatsz, mi hangzik el távollétedben.

A téma további fejtegetésében arnold arról is ír, hogy ha a két fülest szétosztjuk két ember között, akkor akár iskolai csalásra is használható ez a megoldás, egyfajta walkie-talkie módban. Persze tény, hogy ritkán hagyja ott bárki a telefonját valahol anélkül, hogy a dolog gyanússá válna (főleg azután, hogy a visszaélési lehetőség híre elterjed a neten), és egy tanár is könnyen észreveheti a vizsgázó diák fülében fityegő AirPods-t, de ettől még valóban egy visszásan kihasználható funkcióról van szó, miközben az Applet az elmúlt évek adatkezelési botrányaira reagálva mindenhol hangoztatja, hogy mindent megtesz a személyes adatok megóvása érdekében.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.