Hirdetés

Lehet, hogy kamu volt a Google lélegzetelállító demója



|

Sokan félnek, sokan ámulnak a Google Duplex nemrég mutatott elképesztő demója miatt - elképzelhető azonban, hogy a Google csalt.

Hirdetés

A legtöbben valószínűleg emlékeznek még a Google Duplex elképesztő demójára, amire az ebben a hónapban megrendezett Google I/O fejlesztői konferencián került sor. Sundar Pichai, a Google ügyvezetője azt mutatta meg, hogy a Google Assistant helyettünk is képes már telefonhívásokat lebonyolítani, amelyek során kétirányú beszélgetéssel időpontokat egyeztet, majd erről tájékoztat is minket a szoftver. 

Hirdetés

A Google telefonáló robotja lenyűgöző, és épp annyi embert rémít meg, mint amennyit ejt ámulatba. A történet folytatásaként azonban érdemes kitérnünk az Axios jelentésére, amely szerint a Google bemutatója több sebből vérzik. 

A lap szerint a legtöbb üzlet általában azzal kezd egy telefonhívást, hogy bemondja a nevét. Amikor a Google asszisztense egy fodrászatot hívott, akkor úgy vették fel a telefont, hogy "Helló, segíthetek?", az étterem pedig "Szia, tudok segíteni?" mondattal köszönt be. Az Axios több mint 20 fodrászatot és éttermet hívott fel a Google környékén Mountain Viewban, és minden egyes alkalommal azonnal a cég nevével válaszolt a hívott üzlet dolgozója. 

Az Axios rámutatott továbbá, hogy a demó során háttérzaj sem volt a beszélgetések alatt, pedig a saját tesztjeik során mindig lehetett hallani valamit, például hajszárítót vagy tányérokat. Ilyesmi nem volt a Google demójában. További nagy gond, hogy egyik cég sem kérte el a demóban az ügyfél telefonszámát. 

Az Axios szerette volna megtudni, hogy milyen szalont és éttermet hívott a Google, és természetesen a neveket nem hozta volna nyilvánosságra. A Google nem adja ki az információt. Az Axios ezután arra volt kíváncsi, hogy szerkesztették-e a hívásokat az üzletek védelme érdekében, illetve az idő miatt. A Google választ ígért, amit azóta sem adott meg. 

A jelentés nagy felháborodást okozott, hiszen manapság már bármi hamis hírnek tekinthető, ami nem teljesen átlátható. Mivel éppen a Google az élharcosa a kamu hírek és a csalások eltakarításának, ezért remélhetőleg tiszta vizet önt a pohárba: tényleg rengeteget fejlődött a Google Assistant, vagy a demó csalás volt? 

Frissítés: időközben kiderítették, hogy melyik volt a szóban forgó étterem (Hongs Gourmet, Kalifornia). Egy alkalmazott szerint a hívás a Google Assistanttől érkezett, és a Google nem értesítette őket előre. Az éttermet egy fotóval is sikerült beazonosítani, ami a Google blogján jelent meg. Ezen a Google Duplexért felelős Yaniv Leviathan használja fel az asszisztens foglalását, Matan Kalmannal. A Bloomberg szerint a hívásokat szerkesztették, hogy elrejtsék a neveket. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.