Hirdetés

Lehet, hogy még nem sokat hallottál erről a telefonról, de Európába is érkezik, egyenesen a csúcskategóriát támadva



|

Hónapokkal a kínai rajt után Európába is beköszön a vivo X100 Pro, méghozzá merész árazással.

Hirdetés

A kínai BKK Electronics több erős márkát is a repertoárjában tudhat, köztük az Oppóval és a vivóval, amelyek a Statcounter decemberi adatai alapján együttesen közel 11%-ot hasítanak ki az okostelefonos piacból, a negyedik és az ötödik helyen állva a globális rangsorban.

Ami a 2009-ben alapított vivót illeti, a dongguani székhelyű gyártó a története nagy részében a feltűnő dizájnjaival, az erős kamerás képességeivel és a kellemes ár-érték arányával különböztte meg magát a testvérmárkájától, az új csúcsmobilja európai árazásával viszont már cseppet sem szerénykedett.

A 6,78 hüvelykes, 120 Hz-es LTPO AMOLED kijelzővel szerelt  vivo X100 Prót eredetileg még tavaly novemberben mutatta be a cég, most pedig Európába is megérkezett, méghozzá 1199 dolláros árcédulával, ami adók nélkül 467 ezer forintra fordítható le, és 50 euróval drágább a nemrég leleplezett Galaxy S24 Plusnál.

Hirdetés

Ezért cserébe egy MediaTek Dimensity 9300-as SoC-t kapunk 4 nm-es gyártástechnológiával, ami a Qualcomm aktuális csúcsprocesszorával, a Snapdragon 8 Gen 3-mal állítható párhuzamba. Habár Kínában több konfiguráció is létezik a készülékből, az X100 Pro európai kiadása csakis 512 GB tárhellyel és 16 GB LPDDR5T memóriával kapható, valamelyest megmagyarázva a borsos árazást. Az X100 Pro olcsóbb variánsa, az X100 egyáltalán nem érkezik az öreg kontinensre.

Ami a kamerát illeti, a hátlapon egy 3 lencsés rendszer dolgozik. Az elsődleges képalkotó egy Zeiss-optikával szerelt, 50 megapixeles Sony IMX989 szenzor f/1,75-ös rekeszértékkel és optikai képstabilizálással, mellé pedig egy 50 megapixeles ultraszéles látószögű és egy ugyancsak 50 megapixeles, periszkópos telefotó (zoom) lencsét kapunk. A videózásban 8K/30 fps a határ, az előlapon pedig egy 32 megapixeles kamera felel a szelfikért, maximum 1080p-s mozgóképi rögzítéssel.

Az X100 Pro mindemellett egy jól megtermett, 5400 mAh-s akkut is tartogat, amivel 500 mAh-t ver a Galaxy S24 Plusra és 45 W helyett akár 100 W-os gyorstöltéssel is telepumpálhatjuk. A rossz hír, hogy a NoteBookCheck tudomása szerint csak Ausztriában és Csehországban lesz kapható a készülék, de aki arra jár, beszerezheti magának, a vásárlást követően pedig 3 Android főverzió frissítést garantál hozzá a Vivo.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.