Hirdetés

Lehet, hogy mégsem teljesen sötét a világűr



|

A mélyűrt tanulmányozták a tudósok, és arra jutottak, hogy mégsem teljes ott a sötétség.

Hirdetés

Azt eddig is tudták a tudósok és csillagászok, hogy a világűrben vannak nagyon fényes csillagok, azonban a legtöbben abban a tudatban voltunk, hogy a világűr alapvetően egy sötét hely, a nagyja konkrétan üres és koromfekete. Egy friss tanulmány szerint azonban ez mégsem igaz, a mélyűr tele van fénnyel. 

Hirdetés

Arizona államban a National Optical Astronomy Observatory kutatói a mélyűrt tanulmányozták a NASA New Horizons küldetése keretében. A New Horizons 6 hónapig kémlelte a Plútót, majd elindult a mélyűrbe. 

Mostanra elég messze jár ahhoz, hogy olyan helyen legyen, ahol elvileg csak sötétség van. A kutatók üres fotókra számítottak; az ismert forrásokból érkező fényt persze kiveszik ilyenkor az egyenletből, hogy ne legyen fényszennyezés a mélyűri fotókon. 

Döbbenetes módon még így is igen fényes képeket kaptak, de fogalmuk sincs, hogy honnan jön a sok fény. A találgatások szerint eddig fel nem fedezett csillagokból vagy galaxisokból, de ebben még nem biztosak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.