Hirdetés

Lehet, hogy nem is emlékszel rá, de most visszatért a Samsung cuki guruló robotja



|

Négy év és egy alapos hízókúra után támadt fel a Ballie.

Hirdetés

Manapság már jó eséllyel csak a legjobb memóriával megáldott hírolvasók emlékeznek arra, hogy a 2020-as CES alkalmából a Samsung egy Ballie nevű, teniszlabda méretű guruló robotot is bemutatott, amelyet háztartási asszisztensként változatos feladatokra szánt a gyártó az okoseszközök vezérlésétől a hívások lebonyolításán át az edzésben való közreműködésig.

Habár a koreaiak akkor azt ígérték, hogy gyártásba küldik a terméket, többé nem hallottunk róla, egészen mostanáig, amikor is egy jóval termetesebb formában tért vissza Las Vegasba.

A 2024-es CES-en ugyanis ismét feltűnt Ballie, aki még mindig kerek formájú, de teniszlabda helyett már inkább egy bowlinggolyóhoz áll közelebb, és nem a saját burkolatán, hanem kerekeken gurul. Cserébe viszont a Samsung már egy 1080p-s felbontású LiDAR projektornak is helyet szorított benne, amivel filmeket, videóhívásokat, közeli PC-kről steamelt tartalmakat és animált üdvözlő üzeneteket is képes megjeleníteni.

Hirdetés

Íme mozgásban a kis aranyos:

A sárga robot hanggal és szöveges üzenetekkel is vezérelhető, a beépített kamerájának hála pedig még az otthon hagyott kutyánkra is rápillanthatunk vele. Mindezek mellett továbbra is a repertoár részét képezi a társított okoseszközök vezérlése, illetve az integrált infravörös-modullal akár további otthoni felszereléseket is az uralma alá hajthat.

A Samsung most ismét azt ígéri, hogy a Ballie megvásárolható termék lesz, méghozzá már valamikor az idei év során, egyelőre nem közölt áron.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.