Hirdetés

Lehet, hogy teljesen új szíjakat kell majd venni az Apple Watch 7-hez



|

Egy friss pletyka szerint az új modellel már nem lesznek kompatibilisek a korábbi pántok.

Hirdetés

Habár az iPhone-hoz és a Macekhez képest az Apple egész emészthető áron kínálja a Watch okosórákat, a gyári szíjakon bőven visszajön a kieső bevétel, hiszen ezeknél már nem finomkodnak a cupertinóiak, 18 ezertől 170 ezer forintig terjed a választék árazása.

Nem csoda hát, hogy sokan az utángyártott másolatok mellett döntenek, ám könnyen lehet, hogy az Apple Watch 7 esetében egyik megoldással sem leszünk beljebb, egy friss pletyka szerint ugyanis a várhatóan szeptemberben bemutatkozó okosórához teljesen új szíjak kellenek majd.

Hirdetés

A váltást a szintén pletykált méretnövekedés indokolhatja: a jelenlegi 40-44 helyett elvileg 41 és 45 mm-es átmérőjű opciókat kapunk, méghozzá az iPhone 12-n is látott szögletesebb élekkel. Az értesülés a közismert szivárogtató Max Weinbachtól származik, aki egy Apple-bolt alkalmazottjától hallotta, hogy már nem kapnak többet a 40/44-es szíjakból, mivel az új órához ezek nem passzolnak majd.

Az állítást azonban több okból is érdemes komoly fenntartásokkal kezelni. Egyrészt a méretnövelésről szóló eredeti pletyka konkrétan állította, hogy a régi szíjak is játékban maradnak, másrészt az Apple a régebbi modelleket is a kínálatban szokta tartani, nem beszélve a tavaly bemutatott SE-ről, amihez szintén 40-44-es szíjak valók, vagyis a boltnak muszáj ezeket is árulnia.

Az pedig már csak hab a tortán, hogy a házon belül is szigorú titoktartásáról híres Apple általában nem közli a kiskereskedelmi alkalmazottakkal a jövőre vonatkozó terveket, pont a hasonló szivárgások elkerülése miatt. Mindezek ellenére persze megtörténhet, hogy az Apple Watch 7 végül tényleg nem lesz kompatibilis a korábbi szíjakkal, így érdemes lesz figyelni a témára a hivatalos bemutató alatt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.