Hirdetés

Lehet kulcstartónak lyukat fúrni egy Apple AirTag-re, csak nem biztos, hogy érdemes



|

Elvileg véghez lehet vinni úgy a műveletet, hogy működőképes maradjon a kütyü, de azért vannak negatív következményei a dolognak.

Hirdetés

Áprilisban az Apple is leleplezte saját, nyomkövetéshez használt apróságát, az AirTag-et, ami nagy segítséget jelenthet, ha elveszítjük valamilyen cuccunkat, hiszen a segítségével viszonylag könnyedén megtalálhatjuk azt.

Alapvetően egy tök jó ötlet ez, ami alapján egyébként már más gyártók, köztük a Samsung is előállt a saját megoldásával, azonban az Apple kütyüjének lehet egy hátránya, amit némi barkácsolással egyszerűen megszüntethetünk.

Hirdetés

A Samsung SmartTag-gel ellentétben az AirTag nem rendelkezik alapból olyan lyukkal, amelynek segítségével felfűzhetjük a kütyüt egy kulcstartóra, és ugyan egy kiegészítő megvásárlásával orvosolható a probléma, érthető, ha esetleg valaki nem akar emiatt plusz pénzt kiadni. Az iFixit csapata így hát ki is próbálta, hogy lehetséges-e házilag lyukat fúrni az Apple eszközébe, az eredmény pedig elég biztató lett.

A művelet előtt fontos, hogy eltávolítsuk az AirTag akksiját, és az sem mindegy, hol fúrjuk ki azt a bizonyos lyukat, így ki kell választani a három biztonságos zóna közül egyet. Továbbá nem árt észben tartani, hogy a barkácsolás után a kütyü valószínűleg már nem lesz védve víz és por ellen. Illetve jó eséllyel a garanciát is elveszítjük a barkácsolás után. Ha nem zavarnak ezek az apróságok, és úgy gondoljátok, zökkenőmentesen meg tudjátok csinálni a dolgot, akkor látogassatok el ide a további részletekért, ahol még egy rövid videó is van a biztonságos zónákról.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.