Hirdetés

Lekerekített AMOLED-kijelzőt kaphat a Huawei P30 Pro



|

A Samsung megtartja magának az új fejlesztéseit, a Huawei állítólag kénytelen a vaskos szenzorsávnál maradni.

Hirdetés

A Huawei a Mate RS Porsche Design készülékével már tett egy kísérletet a lekerekített szélű AMOLED-kijelzők világában, azonban ezeket a paneleket nagyban csak a Mate 20 Pro készülékénél vetette be. 

Hirdetés

Több-kevesebb sikerrel, hiszen bár túl nagy lefedettséget nem kapott a téma, és a Huawei a mai napig nem ismerte el a hibát vagy intézett visszahívást; a fórumok hemzsegnek az elégedetlen felhasználóktól (világszerte és Európa-szerte is), akik akár több mint 5 alkalommal is kénytelenek voltak készülékcserét kérni a Hulk-kijelzős #gluegate botrány miatt. Nem segít a helyzeten, hogy a beszámolók szerint a javított panelek is hajlamosak lehetnek alacsony fényerőnél pirosan, vörösen, sárgán vagy barnán, foltokban "szivárogni". A jelöletlen védőüveggel is többen elégedetlenkednek, az ugyanis az átlagosnál könnyebben karcolódik és törik. Kár ezekért a minőségi hibákért, elvégre a Mate 20 Pro az egyik legnagyszerűbb, legszebb okostelefon, és talán a legsokoldalúbb, ami eddig készült. 

Iparági források szerint a Huawei a Mate 20 Pro után megtartja az itt kitalált prémium formavilágot, és a P30 Pro is lekerekített szélű AMOLED-kijelzőt kap, az LG és/vagy a BOE gyártásában (ezektől származnak a Mate 20 Pro kijelzői is). 

Fontos adalék, hogy bár a Nova 4 fúrt kijelzős lesz, a P30 Pro marad a vaskosabb szenzorsávnál. Jelenleg ugyanis kizárólag a Samsung képes lyukat fúrni az OLED-panelekbe. A dél-koreai gyártó egyelőre csak a saját eszközeiben veti be ezeket a bonyolult Infinity-O paneleket, vagyis a többi gyártónak annyi választása van, hogy vagy LCD-panelt választ a fúrt kijelzőhöz vagy pedig marad a szenzorsávnál. 

A tippek szerint a normál P30 fúrt kijelzős és LCD-s lehet, míg a P30 Pro a Mate 20 Pro formavilágát idézi majd. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.