Hirdetés

Lemondott az Android Q egyik legnagyobb újításáról a Google



|

2020-ra, az Android R-be csúsztatta át a Google a Scoped Storage funkciót, miután a fejlesztők nem tartották elfogadhatónak az újítást.

Hirdetés

Egyre közeledik az Android Q, és természetesen több új funkciót is hoz magával. Az egyik legérdekesebbnek a Scoped Storage ígérkezett, amely gyakorlatilag egy új módszer az appok engedélykezeléséhez. Az appfejlesztők negatív visszajelzései miatt viszont a Google kénytelen volt lemondani az Android Q egyik legfontosabb újításáról, emiatt ez csak a jövő évi Android R-be kerülhet bele. 

Hirdetés

A Scoped Storage lényege az, hogy az appok elszigetelt környezetben, "homokozóban" futnak, ami az engedélykezelésekkel kapcsolatos problémákat hivatott megoldani. A Google rendszerét közel egy évtizede kritizálják emiatt, most pedig az appok a saját, fenntartott tárhely-partíciójukat kezelhetnék, ahelyett, hogy mindenféle hardverhez vagy fájlrendszerhez engedélyeket kapnak. 

Bár a szándék jó volt, és a biztonságra koncentráló Linuxok elvét követték volna, a kivitelezés már komoly kritikát kapott. Az Android Q előtti rendszerekre írt appok ugyanis nem kompatibilisek a Scoped Storage funkcióval. 

Igaz, hogy a Google készített egy kompatibilitási módot a régi appok futtatásához, de ha valaki egy appot töröl vagy újratelepít, akkor az többé nem indul el a Scoped Storage miatt. Az androidos fejlesztőknek ez nem tetszik, ezért negatív véleményekkel bombázták a Google-t, főleg azért, mert nincs elég idejük az Android Q megjelenésééig minden appot frissíteni. 

A Google ezért eltolta a funkciót 2020-ra, így az csak az Android R-be kerülhet bele. Addigra a fejlesztők is frissíthetik az alkalmazásaikat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.