Hirdetés

Lényeges változás előtt állhat a WhatsApp



|

Egy régen várt funkció bukkant fel az alkalmazás tesztverziójában.

Hirdetés

Rázós időszakon van túl a Meta lobogója alatt hajózó WhatsApp, a világ legnépszerűbb csevegőalkalmazása ugyanis nemrég azért volt kénytelen magyarázkodni, mert egy hiba miatt úgy tűnt, hogy akkor is aktiválja az emberek mikrofonját, amikor azok el sem indították az appot.

Az emiatt kipattanó botrány szításába ugyan még maga Elon Musk is beszállt, ám nem valószínű, hogy milliók hagyták ott a közel 2,5 milliárd felhasználóval bíró platformot, amely most egy régen várt funkcióval zárkózhat fel a konkurenciához.

Hirdetés

Ez pedig nem más, mint az egyedi felhasználónevek generálása, ami más szolgáltatásoknál (pl. a szintén Meta-tulajdon Messenger vagy a Telegram) már régóta alapnak számít, míg a WhatsAppon a mai napig a telefonszámunk az egyetlen azonosítónk. A felhasználónevek érkezését a WABetaInfo szúrta ki az androidos alkalmazás 2.23.11.15 sorozatszámú béta verziójában, ahol viszont még maguknak a tesztelőknek sem elérhető, hanem úgy kellett előcsalogatni.

Az oldal által megosztott kép alapján a felhasználónév a Profil menüben lesz megadható és szerkeszthető. Ha végül valóban érkezik ez a frissítés, az azt jelentheti, hogy talán a csoportos chatekben is elrejthetővé válnak a telefonszámok az idegen résztvevők elől, erre ugyanis most nincs lehetőség.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a rejtett béta-funkció felbukkanása önmagában még nem garantálja az egyedi felhasználónevek tényleges bevezetését, annál is inkább, mivel a Meta vagy a WhatsApp eddig nem erősítették meg hivatalosan a dolgot. Ha pedig végül valóban sor kerül a frissítésre, addig még hónapok is eltelhetnek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.