Hirdetés

Lenyűgözően különc okostelefon lett a Cat S61



|

Az ütésálló készülékben van hőkamera, figyeli a levegő minőségét, és lézerrel tudja felmérni a távolságokat.

Hirdetés

Ha valaki mindig is egy Star Trekből megismert trikorderről álmodott, akkor ehhez a legközelebb a Cat új, S61-es okostelefonjával kerülhet. A megújult FLIP hőkamera mellett ennek erőssége a lézeres távolságmérés és a VOC szenzor, ami képes a levegő minőségét is mérni. 

Hirdetés

Természetesen a Cat S61 nem a Samsung és az Apple eszközeivel akar versenyezni. Az ütésálló készülék inkább építkezéseken, egyéb iparágakban és extrém körülmények mellett jeleskedik. Ennek megfelelően 899 euróba kerül. 

A készülék -20 és 400 Celsius-fok közötti hőmérsékletek érzékelésére képes, továbbá a hőkamerás felvételek VGA helyett már HD minőségben készíthetőek el. Az ilyen videókat pedig élőben lehet streamelni. 

A lézeres távolságmérés két pont között, akár 10 méteres távolságban is működik, képes a terület kiszámítására, az adatokat pedig képpel együtt menti el, így később is áttekinthetőek a mérések. 

A VOC szenzornak hála a beltéri levegő minősége is figyelhető: a készülék szól, ha ideje ablakot nyitni. A hőmérsékletet és a páratartalmat is figyeli. A MIL Spec 810G-minősítésből kiderül, hogy ha 1,8 méterről vágjuk a betonhoz, akkor sem lesz baja; továbbá kibír egy órát 3 méter mély vízben is. 

A modern okostelefonokhoz képest kissé vastag ugyan, mindezért a tudása bőven kárpótolja az érdeklődőket. Egyébként 5,2 hüvelykes, 1920 x 1080-as kijelzője van (vizes kézzel is használható), Snapdragon 630-as lapkával, 4 GB RAM-mal, 64 GB tárhellyel, Bluetooth 5- és LTE-támogatással, valamint 4500 mAh-s akkumulátorral. A kamerák 16 és 8 megapixelesek, van microSD-olvasó és Android Oreo rendszer. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.