Hirdetés

Lesújtott a kalózkodókra a Windows Defender frissítése



|

Komoly gondot okozhat az update azoknál, akik nem eredeti Windowst használnak.

Hirdetés

A gyökereit egészen a Windows XP-s időkig visszavezető Windows Defender napjainkra egy egész tisztességes vírusvédelmi megoldás lett, így aki némi tudatossággal rója a világhálót, annak akár külsős fejlesztésű antivírus-szoftverek nélkül is garantálhatja a biztonságot.

A témáról legutóbb 2020-ban írtunk összefoglalót, a Microsoft pedig azóta is tökéletesíti az integrált megoldást, amely természetesen a Windows 11-ben is megtalálható. Aki viszont lopott operációs rendszert használ, annak most borsot törhet az orra alá az egyik aktuális Defender-frissítés.

Hirdetés

A Neowin beszámolója szerint ugyanis a néhány napja megjelent 1.395.68.0-s verziószámú security intelligence update tiltólistára helyezte az AutoKMS (Key Management Software) nevű programot, ami a Windows fizetés nélküli aktiválására szolgál. A Microsoft hitelesítési rendszerét kijátszó megoldás ezzel elvileg a Windows 10, a Windows 11, valamint a Windows Server 2016 és 2019-es operációs rendszereken is blokkolásra került.

Az érintetteket az vigasztalhatja, hogy a Windows 10 és a Windows 11 akkor is használható marad, ha a rendszer felismeri a "turpisságot", a redmondiak ugyanis ilyenkor csupán néhány funkciót korlátoznak. A frissítés emellett javítja Windows Defender egy sérülékenységét, valamint bekapcsol egy új, kernel-szintű védelmet.

Az utóbbira szintén érdemes figyelmet fordítani, mivel a Microsoft már júniusban értesítette a felhasználókat, hogy a megoldás zavart okozhat bizonyos külsős fejlesztésű programok működésében. A 1.395.68.0-s Windows Defender update hivatalos leírása ide kattintva olvasható.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.