Hirdetés

Leszámolnának Európában az illegális élő közvetítésekkel



|

Az Európai Bizottság nem nézi jó szemmel, hogy a jogtulajdonosok rengeteg bevételtől esnek el a kalóz adások miatt.

Hirdetés

Sajnos a világban mindenhol probléma, hogy a nézők csak nagyon nehezen, vagy alkalmanként sehogy nem tudnak követni bizonyos sporteseményeket. Ez lehet azért, mert azt olyan csatorna adja, amihez nincs hozzáférésük, vagy azért, mert az egész országban senki nem rendelkezik közvetítési jogokkal.

Itt jönnek képbe az illegális felületek, ahol a világ szinte minden sporteseményéhez, koncertjéhez, vagy akár színházi előadásához élőben hozzá lehet férni. Ez azonban nagyon nem tetszik az Európai Bizottságnak. Éppen ezért egy olyan dinamikusan működő blokkolórendszer kidolgozására tettek javaslatot, ami lehetetlenné tenné az illegális adások nézőinek, hogy kövessék ezeket a streameket.

Hirdetés

Az EB szóvivője, Johannes Bahrke szerint erre többek között azért van szükség, mert a fentebb sorolt események jogtulajdonosai nagyon sok pénztől esnek el az illegális közvetítések miatt.

A javaslat több kritikát is kapott, egyrészt a szolgáltatók felől, akik fájlalják, hogy csupán egy javaslat szintjén merült fel a szabályozás, így nem kötelező érvényességű, másrészt a kalózpárt felől, akik azt nehezményezik, hogy miközben az illegálisan működő streamekkel leszámolnának, nem kínálnak legális alternatívát a nézőknek.

Az Európai Bizottság legközelebb 2025-ben vizsgálja, hogy milyen hatást gyakorolt a piacra a javaslat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.