Hirdetés

Letartóztatták a tavalyi nagy Twitter-hack harmadik elkövetőjét is



|

A 22 éves hacker korábban azt nyilatkozta, hogy egy letartóztatási kísérlet esetén csak nevetne a hatóságokon.

Hirdetés

Még mindig nem ért véget 2020 nyarának emlékezetes sztorija, melyben egy hackercsoport közismert személyek és cégek (pl. Elon Musk, Apple, Uber) Twitter-fiókját törte fel, hogy kriptovalutát csaljon ki a népes követőtáboraik hiszékenyebb tagjaitól.

A behatolók profilok tucatjainak nevében tették közzé felhívásukat: küldj Bitcoint a megadott címre, s a dupláját kapod vissza. Csakhogy a linkelt cím természetesen nem az Apple-höz, vagy Elon Muskhoz tartozott, hanem az elkövetők vagyonát gyarapította.

Hirdetés

A több mint 100 000 dollárt fialó trükk hosszabb távon nem igazán térült meg a támadóknak. Mint később kiderült, az akció mögött több fiatal állt, akik között a vezető szerepet betöltő floridai tinédzsert, a 17 éves Graham Ivan Clarkot márciusban 3 év börtönre ítélték.

Társai ellen pedig továbbra is folyik az eljárás, a brit állampolgárságú Mason Sheppard és Nima Fazeli után most egy negyedik feltételezett elkövetőt, a 22 éves Joseph O'Connort is letartóztatta a rendőrség.

A liverpooli származású, de Spanyolországban elő O'Connort a spanyol hatóságok kerítették kézre, a Twitter-hackben való részvétel mellett online zaklatás és közösségi oldalas fiókok (TikTok, Snaptchat) feltörésének vádjára is felelnie kell.

O'Connor nevét még tavaly hozta összefüggésbe a támadással az ilyen esetekre specializálódott biztonsági szakértő, Brian Krebs, amire a liverpooli férfi később a The New York Timesban reagált, azt állítva, hogy semmi köze a történtekhez.

"Jöjjenek csak, és tartóztassanak le. Kinevetném őket. Nem csináltam semmit."

- nyilatkozott magabiztosan az ominózus interjúban.

Hogy a folytatás mennyire lesz vicces számára, azt egy amerikai szövetségi bíróság fogja eldönteni, az Egyesült Államok törvényei alapján.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.