Hirdetés

Letartóztatták az egyik legnagyobb bitcoin pénzmosó vezetőjét



|

A Bitcoin Fog több mint 10 éve mossa tisztára az illegális módon szerzett bitcoinokat a felhasználóinak.

Hirdetés

A már több mint 10 éve működő Bitcoin Fog fő profilja, hogy a felhasználói által illegális módon megszerzett bitcoinokat tisztára mossa. Ezzel a dark web egyik legmeghatározóbb szolgáltatásává nőtte ki magát, most azonban nagy bajba kerülhetnek.

A Bitcoin Fog működésének az elve, hogy a hozzájuk beérkező bitcoinokat, felhasználótól függetlenül, összekeverik, majd mikor kifizetésre kerül, több, apró tranzakcióként ejtik meg, ezzel szinte visszakövethetetlenné téve a pénz eredeti forrását.

Hirdetés

Az amerikai adóhatóság most azt állítja, hogy azonosítani tudták és el is kapták a hálózat orosz-svéd vezetőjét, akit több száz millió dolláros pénzmosás vádjával állítanak bíróság elé.

A Bitcoin Fog tranzakciói alapján a szolgáltatáson 1.2 millió bitcoin ment át. Ha ezt átváltjuk a tranzakciókkor aktuális árfolyamon, körülbelül 336 millió dollárt kapunk. A most megvádolt Roman Sterlingov, akit Los Angelesben vettek őrizetbe, minden utalásból 2-2,5%-ot tartott meg, amivel nagyjából 8 millió dollárt keresett.

Ironikus, hogy Sterlingovot egy 2011-es tranzakciója buktatta le, az, amivel a szerver fenntartását rendezte az oldal indulásakor. A Bitcoin Fog még mindig elérhető a dark weben, arról viszont nincs infó, hogy ki, ha egyáltalán valaki, üzemelteti tovább, erről az IRS sem nyilatkozik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.