Hirdetés

Letartóztattak egy robotot az egyiptomi hatóságok, mert azt hitték, kém



|

A robotért felelős művész majdnem bajba került.

Hirdetés

Egészen november hetedikéig látogatható a Forever is Now kiállítás Egyiptomban, amit az ország idegenforgalmi és külügyminisztériuma is támogat. Az afrikai országnak fontos esemény, hozzánk azonban nem a kiállítás témája vagy a hatalmas látogatottsága miatt ért el a híre.

Sokkal inkább azért, mert a kiállítás legkülönlegesebb művészét letartóztatták a rendőrök.

Hirdetés

Az Ai-Da névre hallgató művész robotot még 2019-ben építették, az MI-t pedig egy zavarba ejtően élethű arc mögé rejtették, hogy a médiának is emészthetőbb legyen. Hiába azonban az ártatlan tekintet, az egyiptomi hatóságokat nem lehet kizökkenteni, el is kapták a gyanús robotot a határon.

A rend éber őrei másfél hétre börtönözték volna be Ai-Dát és Aidan Mellert, a szobrászt, aki Ai-Da kísérője volt. A vád szerint a robot szemei kémtevékenységre alkalmasak, így nem léphetett volna be az országba.

Az ügyet végül a brit nagykövetnek sikerült lezárnia, aki elérte, hogy a robotot és kísérőjét is elengedjék, így néhány órával a kiállítás kezdete előtt végre elindulhattak az egyiptomi piramisokhoz, hogy bemutassák, hogyan látja a művészetet egy MI.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.