Hirdetés

Letérdeltek tőle az iPhone-ok, ezért vissza is kellett hívni az iOS 17 legújabb kiadását



|

Mindössze pár órán át volt elérhető az iPhone-gyilkosnak bizonyult iOS 17.3 Beta 2.

Hirdetés

A nagyközönség utoljára decemberben örvendhetett egy jelentősebb iOS-frissítésnek a 17.2-es verzió képében, ám a tesztelők már a következő kiadás, az iOS 17.3 bétáját gyűrik. Aki ezt telepíti, az elfogadja, hogy egy fejlesztés alatt álló operációs rendszert futtat a készülékén, hibalehetőségek garmadájával. A korai felhasználókat tehát nem érhetik meglepetésként az esetleges kellemetlenségek, a nemrég megjelent iOS 17.3 Beta 2 viszont egy olyan súlyos defekttel szabadult rá az iPhone-okra, hogy az Apple-nek gyakorlatilag azonnal vissza is kellett hívnia.

A MacRumors beszámolója szerint internetszerte több tesztelő is arra panaszkodott, hogy az iOS 17.3 Beta 2 telepítését követően gyakorlatilag téglává vált a telefonjuk, mert az operációs rendszer egy boot loopot, vagyis újraindítások végtelenül ismétlődő sorozatát idézte elő. A hibát látszólag csak az iPhone-ok számítógépen keresztüli visszaállításával lehetett megoldani, ezért az Apple vissza is hívta az egész frissítést.

Hirdetés

Az iOS 17.3 Beta 2 így e sorok írásakor már nem telepíthető. Az eddigi ismereteink alapján úgy tűnik, hogy a boot loop csak azoknál jelentkezett, akiknél aktiválva volt a Back Tap, vagyis a "Koppintás az iPhone hátoldalára" funkció. Ezt a kisegítő lehetőséget még a 2020-ban megjelent iOS 14-ben vezették be a cupertinóiak, és különböző műveleteket kapcsolhatunk vele az iPhone hátoldalának kopogtatásához.

Azt egyelőre nem tudni, mikor folytatódhat az iOS 17.3 bétatesztje, de az egyre biztosabbnak tűnik, hogy az aktuális operációs rendszer az utóbbi évek mélypontját jelenti az Apple számára: korábban olyan problémákat okozott, mint az iPhone 15 Prók melegedése, a készülékek lefagyása és indokolatlan éjszakai újraindulása, legutóbb pedig az ébresztők működésében vezetett galibákhoz.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.