Hirdetés

Letiltotta a YouTube az influenszert, aki ingyen ételt követelt egy live streamben



|

Borja Escalona kijelentette, hogy ő csakis ingyen fogyaszt, majd fenyegetőzni kezdett.

Hirdetés

Az utóbbi években egyre népszerűbbé válik a latin kultúra, így már Magyarországon is sokan ismerhetik az empenadát, a spanyolok és a portugálok közkedvelt sült-töltött tésztás finomságát. A jobb sorsra érdemes étel most a youtube egyik legbizarrabb botrányának szereplőjévé vált.

A videómegosztó ugyanis nemrég letiltott egy önjelölt influenszert, a spanyol Borja Escalonát, aki egy étteremben nem volt hajlandó kifizetni a 2,30 eurós empanadáját, arra hivatkozva, hogy live streamben "csak ingyen dolgokat" fogyaszt.

Hirdetés

Az eset augusztus 10-én történt, az észak-spanyolországi Vigo városában található A Tapa do Barril nevű tapas bárban. A mindössze 38 ezer követővel bíró Escalona egy live streamet forgatott, amelyben azt demonstrálta a műsort figyelemmel kísérő 3700 nézőnek, hogy az online közönségére hivatkozva mennyi ingyen ételt tud szerezni. Ekkor tért be az említett helyre, ahol jóízűen elfogyasztott egy vegán empanadát, annak ellenére, hogy senki sem ígérte neki, hogy az ingyen lesz.

Mikor indulni készült, az üzletben dolgozó alkalmazott, egy bizonyos Rebeca megkérte, hogy fizesse ki az ételt, amit a videós nagy grimaszolások közepette végül meg is tett, közben azonban fenyegetőzni kezdett, hogy a cége 2500 eurós, azaz egy több mint 1 millió forintos számlát fog kiállítani a "promócióért".

"A következő fog történni. Kapni fogtok egy számlát a promócióról, amit most csináltam nektek, ami 2 500 euró lesz. A cégem küldeni fogja a számlát, ne aggódjatok."

- hangzott el az élő közvetítésben, melynek a vonatkozó részét ebben a Twitter-posztban lehet visszanézni. Escalona kifejezetten gúnyos stílusban beszélt az alkalmazottal, és még ki is nevette, amikor az közölte, hogy ezzel az akcióval a megélhetését veszélyezteti. Nem csoda, hogy az eset hatalmas felháborodást keltett Spanyolországban, melynek következtében a YouTube végül le is tiltotta a videós fiókját, cikkünk írásakor már csak egy 404-es hibaüzenet fogadja látogatót.

"Rebeca természetesen nem hívta meg ezt a fiút egy ingyen ebédre. Az alkalmazottaim a szolgáltatási szektorban dolgoznak, de nem szolgák és nem célpontjai senki vicceinek. [Escalona] Soha, egyetlen pillanatra sem magyarázott el semmit Rebecának!"

- írta a történtekről az étterem tulajdonosa, aki egy újságon keresztül közölte, hogy feljelentést fog tenni az ügyben. A youtubernek viszont nem ez lesz az első kalandja a hatóságokkal, tavaly ugyanis letartóztatták, amiért Madridban arcon dobott egy nőt egy elektromos borotvával, aki végül kórházi ápolásra szorult.

A Tapa do Barril Google-oldalára időközben szállingózni kezdtek Escalona követőinek negatív értékelései, de a rajongói tábor családias mivoltát jelzi, hogy még így sem tudták 4,9 csillag alá szorítani az összesített értéket, amibe persze a botrány kapcsán érkezett szimpátiaszavazatok is besegítettek.

Ami pedig a videóst illeti, Escalona a napokban egy - azóta szintén elérhetetlenné vált - bocsánatkérésnek szánt videóval jelentkezett, ebben azonban főként arra panaszkodott, hogy mennyi inzultus érte a történtek miatt (állítólag egy étteremből is kiebrudalták a nejével együtt), s hogy szerinte nem érdemli meg mindazt, amin most keresztülmegy.

 

 

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.