Hirdetés

Leverte az embereket curlingben a mesterséges intelligencia



|

Dél-Koreában összeraktak egy AI-alapú rendszert és ehhez robotokat, az eredmény pedig az lett, hogy a robotok legyőzték az embereket curlingben.

Hirdetés

A robotok egyre több sportban képesek felülmúlni az emberek teljesítményét, persze főként akkor, ha csak egy konkrét dolgot csinálnak. A curling ilyen szempontból kedvező sport a robotokkal kísérletezők számára, és dél-koreai kutatók össze is raktak pár mesterséges intelligencia által vezérelt robotot, amelyek aztán le is nyomták a sportban a legjobb emberi versenyzőket. A szakemberek célja az volt, hogy olyan robotot alkossanak, ami megfigyeli a valódi világot, majd a látottaknak megfelelően precíz stratégiával cselekszik. 

Hirdetés

A Curly robot valójában két egységből áll: az egyik figyeli a kövek pozícióját, a másik dobja a saját követ. Olyan robot még nincs, ami söpri a jeget a mozgó kő előtt. 

A mesterséges intelligenciát játékokkal képezték, a szimulációtól függ a pontosság. A fejlesztések eredménye az lett, hogy a robot sorra verte Dél-Korea legjobb sportolóit, négyből három kört megnyerve. A kutatók szerint nem csak az bizonyosodott be, hogy a robotok még egy sportban versenyképesek, hanem az is, hogy képesek dinamikus és gyors megfigyelés után döntést hozni a valódi világban, azonnal. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.