Hirdetés

Lopás elleni védelemmel futott be az iOS 17.3



|

Több újdonsággal debütált az iPhone operációs rendszerének legújabb frissítése, de a többi almás platform is kezelésen esett át.

Hirdetés

Az Apple továbbra sem engedi el az ősszel megjelent operációs rendszereit: legutóbb decemberben kaptunk egy sor nagyobb almás frissítést az iOS/iPadOS 17.2, valamint a macOS és a watchOS aktuális alverzióinak kiadásával, most pedig befutott a következő kör, benne az iOS 17.3-mal, ami több újdonságot is hoz a felhasználók számára.

Aki részt vett a béta programban, vagy csak követte az azzal kapcsolatos híreket, annak nem lesz meglepetés a listán, hiszen egy ideje már tesztelt funkciókról van szó.

Az iOS 17.3 legnagyobb dobása a Stolen Device Protection néven futó megoldás, amely a leggyakrabban látogatott helyektől távol kerülő iPhone-okon automatikusan biometrikus azonosításhoz és időbeli késleltetéshez köti bizonyos beállítások módosítását, például a jelkód és az AppleID jelszó átírását vagy a tárolt jelszavak megtekintését. Az Apple célja ezzel az, hogy megnehezítse a tolvajok számára a készülék feletti uralom átvételét.

Hirdetés

Mindemellett az iOS 17.3-ban az Apple Music is kap egy új trükköt a Collaborative Playlist-funkció képében, amivel közös lejátszási listákat hozhatunk létre, illetve az Emoji-alapú reakciók is bekerültek a Spotify riválisának repertoárjába. További bővítés az AirPlay for hotel TVs nevű megoldás, amellyel a szállodák kompatibilis televízióira tükrözhetjük a készülék képét. Ez a kezdetekben erősen korlátozott lesz, kizárólag az IHG lánc egységeiben debütál valamikor az idei év során.

A Fekete történelem hónapjának tiszteletére az Apple egy új háttérképpel is előrukkolt (Black Unity), és persze a szokásos hibajavítások sem hiányoznak. Az iOS 17.3 és az iPadOS 17.3 mellett a macOS Sonoma 14.3, a watchOS 10.3 és a tvOS 17.3 is elérhetővé vált, a készülékek tulajdonosai manuálisan is kezdeményezhetik a frissítést a beállítások vonatkozó almenüjében.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.