Hirdetés

Lopják a Facebook- és az Instagram-jelszavakat



|

A hackerek újabb kampányokat indítottak, ezúttal a felhasználók Facebook- és Instagram-fiókjainak jelszavaira pályáznak.

Hirdetés

Egyre kifinomultabb csalásokkal próbálnak adatokat, jelszavakat és pénzt lopni a hackerek, a MalwareHunterTeam szakemberei szerint most pedig olyan kampányokat indítottak, amelyekkel a Facebook-, Twitter- és az Instagram-fiókok jelszavait akarják ellopni.

Az egyik módszer e-mailen keresztül működik, a gyanútlan felhasználót ebben arra figyelmeztetik, hogy a linkre kattintva egyszerűbben kaphat ellenőrzött minősítést a profiljához. Amint rányom valaki a hivatkozásra, egy adathalász webhelyen találja magát. 

Hirdetés

A másik típusú e-mail már arról tájékoztatja az áldozatokat, hogy szerzői jogsértést követtek el, és haladéktalanul nyomjanak a mellékelt linkre, majd bejelentkezés után tegyék meg a szükséges lépéseket. Persze a hivatkozás megint a jelszó ellopására irányul, így véletlenül sem szabad rákattintani. 

A biztonsági szakemberek szerint sokkal-sokkal figyelmesebben kell elolvasni az e-maileket, mert egyre jobban terjednek az effajta csalások, és egyre profibbak, akik végrehajtják azokat. Fontos, hogy ahol rendelkezésre áll, ott a fiókhoz kétlépcsős hitelesítés is legyen használva. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.