Hirdetés

Maceket adott volna a Microsoft az OpenAI-tól menekülő dolgozóknak



|

A jelek szerint Microsoft nem ragaszkodik a saját termékeihez, ha az AI-dominanciáért folyó versengésről van szó.

Hirdetés

Aki az elmúlt napokban és órákban képes volt követni az OpenAI-nál lezajlott, villámgyorsan változó eseményeket, annak ezen a ponton biztosan nem újdonság, hogy a múlt pénteken kirúgott vezérigazgató, Sam Altman időközben mégis visszatért a ChatGPT mögött álló céghez, így teljesnek tekinthető a vele hatalmi harcba bonyolódó igazgatótanács felett aratott győzelme.

A dolgok alakulásában annak is lehetett némi szerepe, hogy az OpenAI-ba 10 milliárd dollárt fektető Microsoft bejelentette Altman és a vele együtt távozó társalapító, Greg Brockman alkalmazását, illetve azt is kilátásba helyezte, hogy átveszi azt a több mint 500 dolgozót, akik készek lettek volna otthagyni a vállalatot, ha a CEO kirúgása végleges marad. Egy friss jelentés most bepillantást enged abba, mennyire komolyan vették ezt a redmondiak.

Hirdetés

Az Axios hírügynökség ugyanis a történtek hátterét ismerő forrásra hivatkozva azt írja, hogy Altman visszatáncolása előtt a Microsoft már intézett is egy új irodát a menekülő dolgozók számára, méghozzá mindössze 10 perc távolságra az OpenAI központjától. Az irodákat a szintén Microsoft-érdekeltség LinkedIn San Franciscó-i épületében kezdték kialakítani, a vállalat pedig még Maceket is vásárolt az érkező embereknek.

Azt sajnos nem tudni, hogy az utóbbi saját döntés, vagy az OpenAI-t otthagyni készülő tábor kérése alapján történt-e, mindenesetre ha valóban sor került a Macek beszerzésére, akkor az felvetheti a kérdést, hogy a redmondiak vajon miért nem a saját, Apple-riválisként pozícionált a Surface-termékeikkel próbálták megoldani a feladatot.

Akármi is legyen a válasz, a Microsoftnak végül nem volt szüksége a gépekre és az irodákra, mivel Altman és Brockman visszatérésével egyetlen OpenAI-dolgozó sem hagyta el a fedélzetet. Ez pedig a jelek szerint a Microsoft vezérét, Satya Nadellát sem zavarja, a vezérigazgató ugyanis lelkesen üdvözölte Altman újbóli kinevezését a ChatGPT és a DALL-E képgenerátor fejlesztőjének élére.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.