Hirdetés

Maga mögé szorítja az Apple-t a Huawei



|

Az elemzők szerint a Huawei a harmadik negyedévben is megelőzi a globális okostelefon-piacon az Apple-t.

Hirdetés

A Huawei a jövő év végére szeretne a világ legnagyobb okostelefon-gyártójává válni, és megelőzni a Samsungot. Egyesek szerint ez nem túl reális forgatókönyv, ugyanakkor az egyre biztosabbnak tűnik, hogy az Apple-t tartósan maga mögé utasítja a kínai vállalat. 

Hirdetés

Mostanra a legtöbb meghatározó piacelemző cég egyetért abban, hogy az idei második negyedévben a Huawei több okostelefont adott el, mint az Apple. Az elemzők most már előre tekintenek. A TrendForce legutóbbi jelentése szerint a harmadik negyedévben tovább nő a szakadék a két óriás között. 

A globális okostelefon-termelés 12,5 százalékáért felel majd a szakértők szerint a harmadik negyedévben a Huawei, míg az Apple 11,5 százalékot állít elő. Ezek az arányszámok 12,6 és 11,9 százalékon álltak korábban, a Samsungnál 21,1 százalékról 19-re csökken a mutató. A TrendForce mindenesetre a Gartner, a Strategy Analytics és az IDC embereivel ellentétben nem a leszállított mennyiséget, hanem a gyártási mennyiséget követi. 

A negyedik negyedév már hozhat meglepetéseket, ugyanis az Apple hagyományosan erős az ünnepi szezonban, ami az iPhone-eladásokat illeti. Ezzel szemben a Huawei Mate 20 Pro is okozhat nagy meglepetéseket, Európában ugyanis nagyon népszerűek a Huawei drága zászlóshajói. 

A TrendForce tippjei szerint a Samsung nehezen tudja majd növelni a piaci részesedését, ugyanis a Galaxy Note 9 túlságosan hasonlít az elődjéhez. Más elemzők persze vitatják, hogy ez mennyire probléma, ugyanakkor a fejlődő piacokon nagy csatára számíthat a Samsung. A Xiaomi és az Oppo is fokozzák majd a gyártást, a Vivo viszont csökkenti. Az LG-re és a Nokiára állítólag megéri majd figyelni, de a Sony és az HTC lassan eltűnik a piacról. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.