Hirdetés

Magától kigyulladt egy Tesla, nyomozás lesz belőle



|

Vancouverben kigyulladt egy Tesla, nyomozás indult.

Hirdetés

A Guardian beszámolója alapján szerencsére komolyabb baj nem történt, már persze azon túl, hogy kiégett a kanadai Vancouverben egy Tesla, de legalább a sofőr épségben ki tudott mászni a kocsiból, miután kitörte annak ablakát. Egy pillanatig sem lehet azonban kérdéses, hogy egy ilyen esetet az illetékes hatóságok szó nélkül hagynak-e.

A Transport Canada, vagyis a helyi közlekedésbiztonsági hivatal azonnal el is kezdte a nyomozást, erről magát a Tesla vállalatot is értesítették.

Hirdetés

Az alábbi felvételt először az Electrek közölte le a tűzről, nekik nyilatkozott is a kocsi tulajdonosa, aki egyébként mindösszesen csak nyolc hónapja vette meg a Teslát. A következőket mondta el:

"Szét kellett vernem az ablakot, hogy ki tudjak szállni a kocsiból. Kirúgtam az ablakot. Minden megállt. Az áram nem működött. Az ajtó nem nyílt ki. Az ablakok nem mentek le, szóval úgy gondoltam, ki kell jutnom azonnal."

A magától kigyulladó Teslát végül a kiérkező tűzoltók nagyjából öt perc alatt oltották el. A tűz az alábbi videón látható, a kocsi az elején még csak füstöl, de később magasra csapó lángokkal kezd égni:

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.