Hirdetés

Magyar műszer lett az egyik fődíjas a NASA pályázatán



|

A Puli Space Technologies egy elég hasznos ötlettel végzett az első helyen.

Hirdetés

Lezárult a NASA által szervezett, Honey, I Shrunk The NASA Payload elnevezésű kihívás, amivel a szervezet megadta a lehetőséget külsős brigádoknak, hogy kisméretű tudományos műszereket fejlesszenek ki a Hold felszínének kutatásához. Egy hazai csapat is megmérettette magát, ráadásul sikerült is kiemelkedő eredményt elérnie.

Hirdetés

Saját kategóriájában első helyen végzett a budapesti székhelyű Puli Space Technologies a NASA pályázatán, amivel együtt elvitte a 30 ezer dolláros, vagyis több mint 9 millió forintos nyereményt is. A csapat a Puli Lunar Water Snooperrel lett fődíjas, ami egy holdjáróra erősítve képes keresni és vizsgálni a talajban lévő hidrogént.

Gyakori problémát jelent a bolygók és holdak vizsgálatában a műszerek mérete, így a pályázatra benyújtott szerkezetek valóban komoly segítséget jelenthetnek a NASA számára a jövőben. Az pedig kifejezetten örömteli hír, hogy egy hazai brigádnak sikerült előállnia az egyik legjobb ötlettel, amiért innen is gratulálunk a csapatnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.