Hirdetés

Magyarországon is népszerű forrólevegős sütőket hívnak vissza tűz- és égésveszély miatt



|

A problémára az amerikai fogyasztóvédelem hívta fel a figyelmet, de a márka hazánkban is kapható.

Hirdetés

Ami a kilencvenes években a fritőz volt, az napjainkban az úgynevezett air fryer, azaz forrólevegős sütő. Ezek az eszközök több liter olaj nélkül is képesek szinte bármit megsütni, így nem csoda, hogy sokan kedvelik a módszert.

Most azonban kiderült, hogy a népszerű Cosori márka egyik terméke tűz-, és égésveszélyt okozhat - írja a CNet. A lap értesülései szerint az amerikai fogyasztóvédelmi felügyelet, a US Consumer Product Safety Commission (CPSC) kétmillió Cosori forrólevegős sütőt hívott vissza az Egyesült Államokban, Kanadában és Mexikóban. A szervezet felszólította a termékek tulajdonosait, hogy ne használják a visszahívás által érintett modelleket.

Hirdetés

A CPSC figyelmeztetése szerint eddig 205 bejelentést kaptak arról, hogy a forrólevegős sütők kigyulladnak, leégnek, megolvadnak, túlmelegednek vagy füstölni kezdenek. A Cosori termékei eddig 10 alkalommal okoztak könnyebb égési sérüléseket, illetve 23 alkalommal fordult elő, hogy kár keletkezett a felhasználók lakásaiban vagy egyéb tárgyaiban.

A visszahívás a CP158, CP137, CS158 és P581 modellek különböző változatait érintik, ezek közül az elsőt biztosan lehet kapni Magyarországon is, a többi pedig elérhető például a Best Buy és az Amazon kínálatában is. A teljes visszahívási listát a CPSC vonatkozó weboldalán lehet megtekinteni.

A Cosori jelezte, hogy mindenben együttműködik a szervezettel és lecseréli az érintett termékeket, de közleményében leszögezte, hogy a visszahívás csak az Amerikában, Kanadában és Mexikóban értékesített készletre vonatkozik, Európára nem. Ezt a magyar disztribútor is megerősítette, valamint tisztázta, hogy a hazánkban forgalmazott készülékek elektronikai csatlakozása más, mint a túlmelegedésre hajlamos változatoké, ezért továbbra is biztonságosan használhatók.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.