Hirdetés

Magyarországra is befutott a Samsung Galaxy S23 olcsóbb kiadása



|

A normál Galaxy S23-nál jóval olcsóbban, de kompromisszumokkal kelleti magát az S23 FE.

Hirdetés

Hónapokon át záporoztak a pletykák arról, hogy habár a tavalyi Galaxy S22-széria esetében kimaradt, az év elején színre lépett S23 okostelefonokhoz ismét kapunk jóárasított FE-kiadást, a szóbeszéd pedig be is igazolódott, amikor a gyártó októberben végre leleplezte a készüléket.

Az eredeti bejelentéskor még nem volt ismert a magyarországi megjelenési dátum és az árazás sem, a Samsung viszont végül még időben elhozta a Galaxy S23 FE-t ahhoz, hogy akár a karácsonyfák alá is kerülhessen belőle egy-egy példány.

Hirdetés

A legnagyobb kérdést megválaszolva: a Samsung idehaza 279 990 forintot kér az S23 FE 128 GB-os kiadásáért, míg 256 GB tárhellyel 304 990 forintba kerül a mobil. Ez ugyan első pillantásra nem kevés, de érdemes felidézni, hogy a normál Galaxy S23 hivatalos listaára 409 990 forint, ami azért jelentős különbség. Az FE persze nem a jótékonykodásról szól, vagyis a megfizethetőbb árcédulához kompromisszumok is társulnak.

Így például a 6,4 hüvelykes, 120 Hz-es AMOLED kijelző csak 1450 nites maximális fényerőt kínál az S23 1750 nitéhez képest, a védelemről pedig sima Gorilla Glass 5 gondoskodik az erősebb Victus helyett, illetve hiányzik a mindig aktív funkció is. Ami a kamerás megszorításokat illeti, itt 10 helyett 8 MP-es telefotó, valamint 12 MP-es helyett 10 MP-es szelfi szenzort kapunk, az akkumulátor pedig nem támogatja a 15 W-os vezeték nélküli és a 4,5 wattos visszafelé töltést sem.

Az igazán fontos dolgokban azonban az S23 FE is odateszi magát, így a készüléket ugyanaz az Exynos 2200 SoC hajtja, mint a normál verziót, a memóriából pedig itt is 8 GB-ot kapunk, tárhelytől függetlenül. Az is örvendetes, hogy a már említett akku 4500 mAh-s kapacitást kínál, amivel 600 mAh-val felülmúlja a drágább modellét. A fő kamera szerepét ezúttal is egy 50 MP-es, f/1.8-as rekeszértékű lencse tölti be, amely mellé nemcsak a 8 MP-es telefotó, hanem egy 12 MP-es ultra széles látószögű képalkotó is jár.

Az IP68-as víz- és porállósággal felvértezett Galaxy S23 FE krém, grafit, lila és menta színekben kapható, további információkért a Samsung magyar nyelvű termékoldalát érdemes felkeresni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.