Hirdetés

Magyarországra is jöhet az új, jóárasított Google Pixel mobil



|

Érdekes szivárgás látott napvilágot a hamarosan bemutatkozó Pixel 8a-ról.

Hirdetés

A Google még 2016-ban indította útjára a házon belül fejlesztett Pixel mobilok sorozatát, amely az extra funkciók és a sallangoktól mentes "gyári" Android operációs rendszer mellett az utóbbi néhány évben már a keresőóriás saját Tensor erőforrásait is a magáénak tudhatja.

A mindenkori Pixel mobilok általában az androidos térfél legjobb ajánlatai közé tartoznak, Magyarországot viszont sajnos mindeddig elkerülte a hivatalos forgalmazás, így aki ilyen készülékre vágyik, annak a szürke importra kell hagyatkoznia, lemondva a hivatalos szerviztámogatásról. A közeljövőben azonban ez végre megváltozhat.

Az Android Authority ugyanis a saját értesüléseire hivatkozva azt írja, hogy a Pixel 8 és a Pixel 8 Pro jóárasított kiadása, a Google Pixel 8a tíz új közép-európai országban lesz kapható, köztük például Csehországgal, Szlovákiával és Magyarországgal. A portál forrása ezt arra alapozza, hogy az új régiók immáron szerepelnek a garancia elektronikus leírásában.

Hirdetés

A cikk ugyanakkor figyelmeztet, hogy ez csak egy jóslat, ami végül nem biztos, hogy 100%-ban pontosnak bizonyul, tehát egyelőre nem szabad készpénznek venni a dolgot. Az elérhetőség kiterjesztése mindenesetre nem lenne előzmények nélküli, a Google ugyanis már a Pixel 8 készülékek őszi debütálásával is bevett néhány új piacot a forgalmazásba, köztük a szomszédos Ausztriával. Ettől a kérdéstől függetlenül is érdekes viszont, hogy a jelentésben foglaltak alapján a Pixel 8a jelentős fejlesztést hoz a képernyő terén.

Az Android Authority legalábbis úgy tudja, hogy a készülék az elődjével (Pixel 7a) ellentétben már nem 90 Hz-es, hanem 120 Hz-es képfrissítésű kijelzővel érkezik, míg a panel mérete marad 6,1 hüvelyk, a maximális fényerő pedig továbbra is 1400 nit lesz. Ami a kameraszenzort illeti, a Google ezt tavaly cserélte le a 64 MP-es Sony IMX787-re, a jelentés alapján pedig az idén is ez kerül a hátoldali lencse mögé, valószínűleg néhány új szoftveres trükkel.

A készüléket jó eséllyel ugyanaz a Tensor G3 processzor fogja hajtani, mint a Pixel 8-at és Pixel 8 Prót, így a nyers teljesítményre biztosan nem lesz panasz, a kedvezőbb árért cserébe viszont lehet, hogy le kell mondani néhány AI-funkcióról. Hivatalos megjelenési dátumunk továbbra sincs, de valószínűsíthető, hogy a keresőóriás a május 14-én kezdődő I/O fejlesztői konferencián rántja majd le a leplet a Pixel 8a-ról.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.