Hirdetés

Magyarországra is megérkeztek az Acer új, megfizethető tabletjei



|

Újraindította a gyártó a 10 hüvelykes Iconia Tab termékvonalat, mely állítása szerint az egész család igényeit képes kiszolgálni.

Hirdetés

Még 2014 szeptemberében mutatkozott be az Acer első Iconia Tab 10 táblagépe, 10,1 hüvelykes, 1920x1080-as felbontású kijelzővel, quad-core processzorral, Android 4.4-gyel, Wi-Fi-vel, GPS-szel, gyorsulásmérővel és közelségérzékelővel felszerelve. A széria további iterációkkal gyarapodott a rá következő három évben, ám azóta pihenőn volt, a gyártó más termékvonalakat bővített inkább.

Most azonban elérkezettnek látta az időt, hogy visszahozza, és értelemszerűen a mai elvárásoknak megfelelően fel is frissítse az Iconia Tab 10-et, méghozzá rögvest két modellel, az Acer Iconia Tab P10-zel és az Acer Iconia Tab M10-zel.

Hirdetés

Az említett táblagépeken Android 12 fut, arról pedig, hogy zavartalanul lehessen filmet nézni, netezni, videóhívásokat lebonyolítani vagy játszani, MediaTek Kompanio 500 nyolcmagos processzor gondoskodik akár 6 GB RAM társaságában, míg a tárhely mérete 128 GB (eMMC flash), ami MicroSD-kártyával növelhető. A 6000 mAh-s akkumulátornak hála egyetlen töltéssel akár 10,5 órányi videólejátszás is elérhető, a töltés USB Type-C-porton keresztül zajlik. Kétsávos Wi-Fi-t, két hangszórót, 5 MP-es előlapi és 8 MP-es, autofókuszos hátsó kamerát is kapunk a pénzünkért.

Acer Iconia Tab P10
Acer Iconia Tab P10

Akadnak persze különbségek is a két modell között. A In-Cell Touch Panel (iTP) technológia miatt vékonyabb, és egyúttal jobb optikai teljesítményt nyújtó kijelző a Tab P10 esetében 10,4 hüvelykes, 2000 x 1200-as felbontású IPS WUXGA 2K panel, amit keskeny keret ölel körül, emiatt a képernyő-ház arány 76%. Mindössze 7,8 mm vékony, és csupán 440 grammot nyom az alumíniumötvözet kialakításnak köszönhetően. Elérhető rajta a Google Kids Space is, így biztonságos körülmények között juthatnak hozzá különféle tartalmakhoz a család legfiatalabb tagjai.

Acer Iconia Tab M10
Acer Iconia Tab M10

Míg a Tab P10-et az otthoni szórakozáson túl elsősorban útközben elvégezhető munkahelyi feladatokhoz ajánlja a gyártó, a teljesen fém kialakítású, átlátszó védőtokba bújtatott Tab M10-et inkább iskolai használathoz. A 8,6 mm vékony, 430 grammos modell 10,1 hüvelykes, 1920 x 1200-as felbontású IPS WUXGA kizelzőt kapott (a képernyő-ház arány megegyezik). Előre telepítve megtaláljuk rajta a Google Kids Space-t és a Google Entertainment Space-t is (a család minden tagja saját fiókot hozhat létre, azon belül személyre szabhatja a multimédiás tartalmakat).

Ami az értük fizetendő összeget illeti, az Acer mind az Iconia Tab P10, mind az Iconia Tab M10 esetében 74 990 forintra lőtte be az ajánlott fogyasztói árat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.