Hirdetés

Majdnem biztos, hogy az egész 2020-as év Windows XP-n fut



|

Végre rájöttünk, miért történik ez a sok szörnyűség az idei évben: egy rövid videó mindent megmagyaráz. Ugye, hogy fontos Windows-t frissíteni?

Hirdetés

Van itt ez az év. Ez a bizonyos 2020. Még alig öt és fél hónapja tart, de már annyi szörnyűséget, kínt és szomorúságot hozott, mint sok másik év összesítve. Tessék csak szépen belegondolni, amikor januárban elkezdődtek riasztó mértékben terjedni az ausztrál bozóttüzek, azt gondoltuk, már rögtön az első hónapban megvan, miről fognak emlékezni 2020-ra az elkövetkező időkben. Ugye, mekkorát tévedtünk?

Hirdetés

Azóta volt harmadik világháborúval fenyegető politikai villongás, aztán jött a koronavírus, ami magával hozta a karanténhelyzetet, a kötelező távoktatást, csomó mindenkinek ideiglenesen, vagy akár végleg ugrott a munkahelye. A járvány aztán elhozott egy nem várt, világszintű gazdasági megroppanást, amibe még szinte csak most kezdünk igazán belegyalogolni, közben focipályányi sziklák röpdösnek a Föld közvetlen közelében, és Amerikában már a következő vészhelyzetről cikkeznek, amelyet az ázsiai gyilkos méhek megjelenése okozhat (a Kelet-Afrikában és Iránban zajló sáskajárásról meg ne is beszéljünk).

Egy jól ismert, sok éve készült vírusvideó újrafeldolgozása azonban megmagyaráz mindent. Nem csak úgy a semmiből jönnek ezek a katasztrófák és rémségek, nagyon is prózai oka van az egésznek: a 2020-as év Windows XP-n fut, tessék csak nézni:

Valószínűleg még mindenki jól emlékszik a 2001-ben kiadott Windows XP-re (sőt, talán néhány PC-n még mindig ez fut a környéken). Nos, ez az operációs rendszer már jó ideje nyugdíjba ment, a Microsoft 2014 óta nem ad ki hozzá frissítéseket és javításokat, sőt, már utódja, a Windows 7 is követte az enyészetben. A redmondi cég pedig folyamatosan igyekszik figyelmeztetni mindenkit, hogy minél tovább várnak az újabb Windows verziókra frissítéssel a felhasználók, annál több hibajelenség, fagyás és "kék halál" következhet be. És tessék: ezek szerint a világunk még mindig XP alapokon próbál működni, és ez lett belőle. Szóval tisztelettel kérdeznénk a felelősöket: nem lehetne végre frissíteni?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.