Hirdetés

Manipulálja a piacot az Nvidia, hogy magasan tartsa az árakat?



|

Érdekes pletyka merült fel egy általában jól értesült forrásból.

Hirdetés

Csúnya vádak érték az Nvidiát, mely, ha igazak a hírek, a legvégsőkig akarja húzni a jelenlegi készlethiányt, hogy abból a lehető legjobb helyzetben és kiemelt profittal jöhessen ki. Ugyan az elmúlt időszakban több alkalommal is úgy tűnhetett, hogy lassan, de biztosan elindulunk az olcsóbb hardverek irányába, nehéz lesz, ha a piac egyik legfontosabb szereplőjének nem érdeke, hogy normalizálódjanak az árak.

Hirdetés

Moore's Law Is Dead névre hallgató, többször megbízhatónak bizonyult IT-piaci elemző névtelen forrásra hivatkozva azt állítja, hogy az Nvidia szándékosan lassítja az erősebb RTX 3000-es GPU-k gyártását, hogy a kiskereskedelmi árakat magasan tartsa. Érdekesség, hogy a chiphiány ellenére is elég kapacitást kapott a cég a Samsungtól ahhoz, hogy teljesíteni tudják a 2021 negyedik negyedévére kitűzött pénzügyi céljaikat.

Ugyan a kedvezőtlen körülmények miatt emelkedett ár az Nvidiának közvetlenül most még nem kedvez, számukra azért fontos, hogy az árak ezen a szinten maradjanak, mert jövőre érkeznek az új RTX 3000-es SUPER kártyák, amiket már magasabb kiinduló árakkal szeretnének piacra dobni.

"Ezen a ponton már fontosabb, hogy a lehető legmagasabban tartsák az árakat a jövőre érkező SUPER frissítés előtt, mintsem hogy több pénzt keressenek ebben a negyedévben."

- olvasható a jelentésben.

Az Nvidia az Ethereum átalakulásától is tarthat. A kriptovaluta hamarosan tulajdonképpen bányászhatatlanná válhat, ami már most is hatással van a használt GPU-piacra. A zöld csapat érdeke persze az, hogy emiatt ne essen be a videokártyáik árazása, ezért is lehet a szándékos manipuláció a gyártás lassításával.

Végül, de nem utolsósorban az Nvidia állítólag próbálja rávenni a gyártókat, hogy gyengébb minőségű hűtéseket alkalmazzanak az Intel ARC videokártyáin, ezzel rontva a versenyképességüket.

Ha ezek a vádak beigazolódnak, elkönyvelhetjük, hogy az Nvidia cseppet sem tartja szem előtt a játékosok érdekeit, kizárólag a profit maximalizálás a cég célja. Kíváncsian várjuk a fejleményeket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.