Hirdetés

Már 100 euró alatt is lehet jóféle Xiaomi mobilt venni



|

Három új olcsó telefon érkezik a kínai gyártótól, ahol még a legdrágábbat is megkaphatjuk 149 auróért, közben egyáltalán nem is alapszintű a tudása.

Hirdetés

Hivatalos online bemutatón indította el a Redmi 9 sorozatot a Xiaomi. Láthatóan a belépő szintre céloztak a három új készülékkel, már 99 euróért is érkezett "lájtosított" modell, de a legdrágább is 149 eurós árcímkét kapott, ami abszolút megfizethető kategória, de ehhez képest kifejezetten jó tulajdonságokkal bír.

Hirdetés

Nézzük először a Redmi 9 alapmodellt. A 149 euró "szárazon" 52 ezer forint környékére jön ki, de még vámmal és áfával is abszolút megfizethető szinten maradhat. Ehhez képest olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amelyet a kategória készülékeiben ritkán találni: a kijelző 6,53 hüvelykes és full HD+ felbontású, ebbe csak egy apró notchon lóg bele a 8 megapixeles szelfikamera. A hátoldalon pedig egy quad-kamerás egység kapott helyet egymás alatti leosztásban. 13 megapixeles, nagylátószögű főkamerát használhatunk egy 8 megapixeles ultraszéles (118 fokos látószögű), egy 5 megapixeles makró és egy 2 megapixeles mélységérzékelő szenzor társaságában.

A burkolat alatt nyolcmagos, 2GHz-es MediaTek Helio G80 rendszerchip dolgozik - ez persze nem egy Snapdragon 865 szintje, de egyáltalán nem a leggyengébb chipek közé tartozik. A 149 eurós modellben 3GB RAM és 32GB (bővíthető) tárhely található, a 4GB+64GB modell 169 euróba kerül. Az akku 5020mAh kapacitású, és 18W gyorstöltésre is képes, bár a dobozban alapból csak egy 10W töltő található.

A mobil hátulján ujjlenyomat-olvasót is találunk, de a frontkamera arcfelismerésre is képes. A jack csatlakozót sem spórolták le az amúgy USB-C porttal rendelkező készülékházról. A Redmi 9 Android 10-re húzott MIUI 11 felületet futtat. Szóval összességében természetesen vannak kompromisszumos tulajdonságok, de egy 52 ezres mobiltól kifejezetten szép teljesítmény egy ilyen összeállítás.

A két kisebb modell közül a Redmi 9A 99 euróért, a 9C pedig 119 euróért kínálja magát az abszolút belépő kategóriában. Mindkettőnél ugyanakkora a kijelző mérete, de már csak HD+ a felbontás. A 9A hátán csak egyetlen, 13 megapixeles kamerát találunk, a 9C már emellé egy 2 mpx makrót és egy 2 mpx mélységérzékelőt is villant. A 9A és 9C frontkamerája egyaránt 5 megapixeles. Motorjuk a MediaTek eggyel kisebb chipje, a Helio G25. Akkuból 5000mAh kapacitásút kaptak, és itt már nem elérhető a gyorstöltés. Ami viszont érdekes, hogy itt már az Android 10 fölött MIUI 12 dolgozik (ezt a "sima" Redmi 9-re hamarosan frissítés formájában lövik ki).

Még olyan extrák is belefértek mindhárom modellbe, mint a TÜV Rheinland által hitelesített szemkímélő, kék fényt visszafogó technológia, az olvasássegítő üzemmód, és a legolcsóbb készülékek is tudják az arcszkenneres feloldást. A Redmi 9 szürke, "óceánzöld" és "naplemente-bíbor" színekben kapható, a 9A a szürke mellett "pávazöld" és "égkék", a 9 pedig "napfelkelte-narancs" és "alkonyat-kék" árnyalatokban díszeleg. Bocs, ezeket le kellett írnom, mert a mobilcégek színadási fantáziája folyamatosan meglep...

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.