Hirdetés

Már a Discord is odafigyel a szülők igényeire, de csak ha a gyerek is úgy akarja



|

A Discord is odafigyel a szülők igényeire, de csak ha a gyerek is úgy akarja.

Hirdetés

A törvényhozók és a nyilvánosság részéről érkező nyomásra reagálva a legtöbb közösségi oldal az utóbbi években számos felügyeleti eszközt vezetett be, amelyekkel a szülők áttekinthetik és kontrollálhatják a gyermekeik aktivitását ezeken a platformokon.

A Discord ugyan sokáig ellenállt az új idők szavának, de májusban kiderült, hogy szűk körben tesztelni kezdték a Family Center funkciót, amely az Instagram azonos nevű eszközéhez hasonlóan betekintést enged a szülőknek a gyerek felhasználói szokásaiba.

Hirdetés

A Family Center néven futó megoldás éles rajtját végül nemrég harangozta be a közösségi oldal, fontos azonban, hogy a szülők csak akkor kapnak bepillantást az adatokba, ha a gyerek is áldását adja rá. A felhasználó ilyenkor egy speciális QR-kódot küld a szülő vagy gondviselő félnek, amelynek segítségével az hozzáférhet az új felülethez.

A családi központ-funkció megmutatja, hogy a gyermek milyen új ismerősöket adott hozzá a listájához, milyen szerverekhez csatlakozott, valamint hogy kiknek küldött üzenetet és milyen csoportos chatekben vett részt. Fontos viszont, hogy a Discord továbbra nem árulja el az üzenetek és a hanghívások tartalmát.

A Family Center alapvetően az elmúlt 7 nap statisztikáit mutatja meg, amelyeket heti összefoglalókban is prezentál a szülőknek. A funkció rajtja kapcsán a Discord úgy fogalmazott, hogy a platform elsődleges célja a biztonságos internetezésről szóló termékeny párbeszéd elősegítése a tizenévesek és a szüleik között.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.