Hirdetés

Már a Disney is bármikor lecserélheti az arcodat



|

A deepfake tartalmak meggyőzőbbek, mint valaha. Most a Disney mutatta meg, milyen könnyen lecserélheti bárkinek az arcát.

Hirdetés

Egyre közelebb kerülünk ahhoz a ponthoz, amikor a trollokon és a tévinformációkon túl a deepfake tartalmak már olyan hatást gyakorolnak az internetre, hogy erősen meg kell gondolnunk, mit és milyen forrásnak hiszünk el a weben. Az amerikai választások közeledtével ráadásul még felkapottabb téma lesz a deepfake fotó és videó, amelyeket biztosan fel is használnak majd botrányok kirobbantásához olyan kreált ügyekkel, amelyek valójában meg sem történtek, el sem hangzottak. Míg egyes platformok gőzerővel küzdenek a deepfake tartalmak ellen, a Disney célja az, hogy minél valóságosabb eredményeket érjen el. 

Hirdetés

A legutóbbi tanulmányában a Disney Research Studios megmutatta, hogyan használt progresszív algoritmikus képzést és stabilizációs technológiát, valamint fényeffekteket, hogy meggyőző módon hajtson végre arccseréket. Az eredmények legalább annyira nyugtalanítóak, mint amennyire látványosak. 

A Disney másokkal szemben a megapixelekre koncentrál, vagyis inkább a részletekre, mint a sima arcátvitelre. Ezért nem 256 x 256-os, hanem 1024 x 1024-es képeket használtak, így realisztikusabb és szebb a végeredmény. A technológia felhasználási lehetőségeiről nem beszélt a cég, de valószínűleg filmekben és sorozatokban kamatoztatná, visszahozhat akár elhunyt színészeket egy-egy jelenetre, vagy megkerülhet vizuális effekteket. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.