Hirdetés

Már a Microsoft chatbotjával is szerezhetsz zenét



|

A Copilot szöveges utasítás alapján ír slágert, bár nem biztos, hogy az eredmény komoly művészeti értékkel bír.

Hirdetés

A Microsoft februárban rajtolt, de időközben Bingről Copilotra átkeresztelt, a ChatGPT mögött álló OpenAI technológiájára támaszkodó AI-platformja a népszerűbb chatbotok között foglal helyet a ranglistán. A verseny azonban még korántsem lefutott, folyamatos innovációra, új funkciók beépítésére van szükség ahhoz, hogy a piaci szereplők előnyre tegyenek szert, vagy lépést tarthassanak riválisaikkal. Ennek szellemében a Microsoft  Copilot olyan újdonsággal rukkolt elő, amivel megpróbálhat kitűnni a tömegből.

A felület most egy zeneszerző funkcióval gazdagodott, melynek segítségével egyszerű szöveges utasítás segítségével alkothatunk tetszés szerint muzsikát. A generatív eszközökkel történő zeneszerzés egyébként nem új ötlet, nemrégiben a OnePlus is kiadott egy hasonló funkcióval bíró szoftvert AI Music Studio néven.

Hirdetés

A Copilot zeneszerző funkciója lényegében pillanatok alatt képes megadott témában és műfajban alkotni nekünk egy dalt, amit nevezhetünk ugyan jópofának, de ettől még nem kell a művészeknek attól tartaniuk, hogy ettől egyhamar munka nélkül maradnak. A Microsoft a Suno AI-alapú zeneszerkesztő platformmal kötött partnerségnek köszönhető az újdonság, amivel ha világslágert nem is szerezhetünk, de alkalmi dalokat, például egy évfordulóra vagy egyéb jeles eseményre biztosan.

Ha kipróbálnád, hogy mit tud a funkció csak adj a platformnak egy szöveges parancsot, és hagyd, hogy az algoritmus tegye a dolgát. Használhatsz hangszeres alapot is a megalkotni kívánt dalhoz, elég csak megfogalmazni az igényed. Minél több és pontosabb utasítást adsz meg, annál komplexebb lesz maga az eredmény, hogy megfeleljen az elvárásaidnak.

Bár valóban használnak már mesterséges intelligenciát zeneszerzők, zenészek is a munkájuk kiegészítéseként, a Bing utódjának ilyen célú rész-platformja még nem alkalmas profi munkára, sokkal inkább laikusok szórakoztatását szolgálja.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.