Hirdetés

Már a PlayStation is beszállt a Facebook elleni bojkottba



|

Több száz márka mondta le júliusban a kampányait a Facebookon és az Instagramon, a listára a PlayStation is feliratkozott.

Hirdetés

Már többször foglalkoztunk azzal a témával, hogy a Facebook nagy nyomás alá került, miután sorra állítják le a közösségi médiában való költéseket a nagy cégek. A legutóbbi jelentések szerint a Sony PlayStation márkája is csatlakozott a tiltakozók sorához, amelyek júliusban nem költenek reklámokra a Facebookon és az Instagramon. Ezek a vállalatok így tiltakoznak az ellen, ahogy a Facebook kezeli a gyűlöletbeszéd és a káros tartalmak kérdéskörét. 

Hirdetés

A PlayStation a #StopHateForProfit kampány támogatása érdekében globálisan is felfüggesztette a facebookos és instagramos aktivitását, július végéig. A bojkottnak így már több mint 300 résztvevője van, a szervezők nemzetközileg is terjeszkedni akarnak. A Facebook eddig nem igazán reagált a történtekre, az egyik alelnök szerint a nyomás ellenére sem változtatnak a szabályzataikon. Vagyis hiába tiltakoznak a legnagyobb cégek, a Facebookra ez sem igazán van hatással, mivel a CNN szerint a 25 legnagyobb hirdetőből csak néhány mondta le a kampányokat. 

A Facebook megítélésére persze akkor sincs jó hatással az ügy, ha pénzügyileg nem érinti az óriáscéget a dolog. Továbbra sem tudni, hogy hajlandó-e érdemi lépéseket tenni az ügyben a vállalat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.